Zari

Anna Torv

Povolání:
Národnost:
Věk:
46
Narození:
15.6. 1978, Melbourne, Victoria, Austrálie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Anna Torv se narodila 15. 4. 1978 ve městě Melbourne v Austrálii. Její otec pochází z Estonska a matka je Skotka. Má také mladšího bratra Dylana. Rodiče se rozvedli, když ji bylo 8. Její teta (z otcovy strany) byla 31 let manželkou Roberta Murdocha.

V roce 1996 dokončila státní střední školu Benowa. Pak se vydala za svým snem být herečkou. Promovala v National Institute of Dramatic Art in Australia (2001) a poté rovnou začala velkou rolí v divadelní hře The Credeaux Canvas.

Netrvalo to dlouho, než dostala svou první televizní roli. Hrála v seriálu Young Lions jako Irena Nedov. Seriál měl 22 epizod a byl ukončen v roce 2002.

Poté se přestěhovala do Adelaide, kde točila film Travelling Light. Zároveň nepřestala hrát divadlo, procestovala totiž Austrálii na divadelním turné jako Ofélie v Hamletovi. Následovaly další role - seriál The Secret Life Of Us (2004-2005), film The Book of Revelation (2006).

Přestěhovala se do Londýna, kde nemohla najít práci a tak žila nějaký čas z úspor. Nakonec získala roli Alex v serálu z produkce BBC Mistress (2008). Díky tomu ji objevil J.J. Abrams pro seriál Fringe (Hranice nemožného).

V serálu Fringe účinkuje od roku 2008 jako agentka Olivie Dunhamová. Je to její životní role, za kterou získala již poněkolikáté cenu Saturn award (za nejlepší herečku v televizním pořadu žánru scifi). V roce 2010 se objevila v jedné epizodě úspěšného serálu Pacific.

Anna se provdala za seriálového kolegu Marka Valleyho v prosinci 2008.

Autor: Tomason

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Anna Torv

Torv Anna

Naposled navštívené:
Anna Torv

Torv Anna