Zari

Andrew McCarthy

Povolání:
Národnost:
Věk:
61
Narození:
29.11. 1962, New York, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Andrew je třetím ze čtyř synů finančníka a reklamní pracovnice. Od dětství, které strávil v bohaté čtvrti Bernardsville v New Jersey, vynikal v recitaci a v různých sportech, zejména v tenise.

Studoval dramatické umění na New York University a v herecké průpravě pokračoval v newyorské dílně Circle – inthe – Square. Ve filmu se uvedl jako představitel dospívajících chlapců. Při filmovém konkurzu si jej vybral režisér Lewis John Carlino do hlavní role chudého a nesmělého studenta Jonathana, který se zamiluje do matky svého spolužáka ve svém komediálním dramatu Třída. Jeho další role studenta zápasí s jinnými problémy, vzdoruje přísnému režimu, jaký vládne v polovině 60. let v brooklynské katolické škole, v komedii Seminaristé.

Aby své herecké kvality zvýšil, účastnil se hereckých kurzů Na Sundance Institutu Roberta Redforda. Díky jeho chlapecky nevinné tváři si ho vybral Claude Chabrol do role začínajícího spisovatele, kterého zasvěcuje mladý fotograf do bohémských radovánek v Paříži 20. a 30. let, v erotické feérii Tiché dny v Clichy.

Prosadil se hlavně v komediálním žánru (Víkend u Bernieho 1 + 2). Hostoval v TV. seriálech : Příběhy ze Záhrobí l.: Zvědavost zabíjí, Amazing Stories.

V roce 1985 debutoval na Broadwayi ve hře Zimní hoši od Johna Pielmeiera.
Dále hrál: Růžová jí sluší (1986), Rok zbraní (1991), Panská jizda (1997), Zločin v Silicon Valley (1999), E – Ring (2005), Džungle rtěnek (2008).

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Andrew McCarthy

McCarthy Andrew

Das Millionentestament

Das Millionentestament
Das Millionentestament

Naposled navštívené:
Andrew McCarthy

McCarthy Andrew

Das Millionentestament

Das Millionentestament
Das Millionentestament