Zari

Samantha Mathis

Povolání:
Národnost:
Věk:
54
Narození:
12.5. 1970, Manhattan, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Samantha Mathis se narodila 12. května 1970 v Brooklynu, New York do umělecké rodiny. Její matka byla herečka Bibi Besch a babička byla rakouská divadelní herečka Gusti Huber. Už jako malá se objevila po boku matky v televizní reklamě. Po rozvodu rodičů, v jejích pěti letech se s matkou přestěhovala do Los Angeles, a dennodenní přítomnost herecké atmosféry rozhodly, že Samantha se stala herečkou.

V 18 dostala první profesionální šanci v seriálu „Aaron's Way“. V roce 1990 přišel větší průlom s filmem „Zesil to! / Na plný pecky!“, kde po boku Christiana Slatera ztvárnila středoškolskou básnířku. V hořké komedii Nory Ephron „To je můj život“ z roku 1992 hrála postavu dívky bez přátel, jejíž matka sní o kariéře divadelního komika. Za tuto roli byla nominována roku 1995 na cenu pro nejlepšího mladého herce v Young Artist Awards. Rok nato si zahrála princeznu Daisy v „Super Mario Bros“.

První hlavní roli dostala ve snímku „Věc zvaná láska“, v tomto filmu z prostředí country zpěváků, mohla ukázat své hudební nadání. Poté si zahrála v mnoha žánrech mnoho rozličných rolí, ale žádná ji dosud nekatapultovala do hvězdných výšin. Hrála například v „Malé ženy“, „Americké psycho“, „Operace: Zlomený šíp“ aj. V posledních letech se objevuje zejména v epizodních rolích seriálů a televizních filmech.

Její soukromý život je podobně barvitý jako výběr jejích rolí. Při natáčení „Zesil to! / Na plný pecky!“ začala chodit s Christianem Slaterem. Následoval vztah s bouřlivákem Riverem Phoenixem a byla bohužel svědkem jeho předčasné smrti. Jejím dalším partnerem byl taktéž herec Noah Wyle.

Autor: jitush.b

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

12 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

27 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

37 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:50 - 07:20

27 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Samantha Mathis

Mathis Samantha

Hop

Hop
Hop

Naposled navštívené:
Samantha Mathis

Mathis Samantha

Hop

Hop
Hop