Zari

Kajsa Dandenell

Povolání:
Národnost:
Věk:
60
Narození:
1.10. 1963, Nyköping, Švédsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Lena Karin Kajsa Dandenell, tak se jmenovala celým jménem úchvatná malá představitelka rozmazlené Skrållan. První film (Svatba s překážkami / Tjorven och Skrållan) natočila, když jí bylo pouhých 21 měsíců. Konkurzem prošla vítězně nejen pro svou bezprostřednost, ale i proto, že byla zvyklá na psy a nebála se ani bernardýna. Před kamerou se pohybovala od prvních okamžiků naprosto přirozeně a i přes rošťárny, které ve filmu provádí, je pro svou roztomilost „k sežrání“.

Každý režisér, který měl kdy ve filmu děti, dobře ví, jak těžké je režírovat malé herce. Olle Hellbom to s dětmi umí. Díky jeho vytrvalosti a nekonečné trpělivosti se mu podařilo natočit něžné scény, jako třeba tu, kde Skrållan zvedne víko džberu a pomaloučku, polehoučku, víc a víc "zasněžuje" peřím právě natřené molo strýčka Vestermana. (Piráti na Albertině / Tjorven och Mysak).

Její krátká filmová kariéra skončila posledním dílem (Ztroskotání na ostrově / Skrållan, Ruskprick och Knorrhane) z roku 1967. Kajsa tvrdí, že na natáčení nemá vůbec žádné vzpomínky. Vzhledem k tomu, že se spekuluje se o možném zneužití malé Kajsy během natáčení posledního dílu by nebylo divu, že se dívka snažila tyto vzpomínky vytěsnit. Tyto spekulace jsou však nepodložené.

Kajsa se v roce 1997 provdala za Pettera Forsmana a má s ním dva syny, Antona (*1995) a Nilse (*1998). Žije na ostrově Visingsö uprostřed jezera Vättern. Dle rodinné tradice se stala kadeřnicí, později pracovala jako recepční v hotelu Diplomat. Nyní pracuje v domově důchodců.

Autor: beneva

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Kajsa Dandenell

Dandenell Kajsa

Matt Hensley

Hensley Matt

Naposled navštívené:
Kajsa Dandenell

Dandenell Kajsa

Matt Hensley

Hensley Matt