Zari

Dolph Lundgren

Povolání:
Rodné jméno:
Hans Lundgren
Národnost:
Věk:
66
Narození:
3.11. 1957, Stockholm, Švédsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Dolph Lundgren se narodil 3. listopadu 1957 ve Švédsku. Vlastním jménem se jmenuje Hans. Má tři sourozence. Vystudoval přírodní vědy ve Stockholmu. Studium ukončil v roce 1982 složením závěrečné zkoušky. Má akademické zkoušky z matematiky, fyziky a chemie. Mluví anglicky, německy, švédsky a japonsky.

Již v dobách svého studia se věnoval bojovému sportu. Byl kapitánem švédského národního týmu a několikrát se stal mistrem Evropy. Než se stal filmovou hvězdou, pracoval jako manekýn pro sportovní oblečení. Před kamerou se poprvé objevil v roce 1984 v bondovce VYHLÍDKA NA VRAŽDU. Jednalo se pouze o malou roli agenta KGB. První velkou, i když zápornou roli nabídl Dolphovi Sylvester Stallone ve filmu ROCKY 4. Zahrál si zde ruského bijce Ivana Draga. Jeho manželku ztvárnila Brigitte Nielsen, v té době manželka Sylvestera Stallonea. O dva roky později, v roce 1987 natáčí akční snímek RED SCORPION a fantasy VLÁDCI VESMÍRU. O rok později přichází na řadu další comicsový hrdina. Policista Frank Castle ve filmu MSTITEL.

Následují snímky jako TEMNÝ ANDĚL, KAMUFLÁŽ, ZÚČTOVÁNÍ V MALÉM TOKIU, JOHNNY MNEMONIC nebo UNIVERZÁLNÍ VOJÁK. Původně se s ním počítalo jako s hlavním představitelem do seriálu HERCULES. Roli však odmítl a tím dopomohl k úspěchu tehdy ještě docela neznámému Kevinu Sorbovi.

Autor: videofil

Životopis (biografie) / Informace:
Dne 3. listopadu 1957 se Dolph narodil rodičům Karlovi a Brigittě Lundgrenovým, inženýrovi a sekretářce. Má tři sourozence. Po škole studuje přírodní vědy na Washington State University a na Královském institutu pro technologii ve Stockholmu, v roce 1982 skládá závěrečné zkoušky.

Během studia trénuje Dolph - občanským jménem Hans - karate. Koncem sedmdesátých let se stává dokonce kapitánem švédského národního družstva a v letech 1980, 1981 a 1983 vyhrává mistrovství Evropy. Kromě školy a sportu dělá Dolph fotomodela a předvádí sportovní oblečení. V roce 1983 se rozhodl, že se stane hercem, nenachází ale angažmá. Odchází tedy do Austrálie a pokračuje ve studiu. Poznává Grace Jonesovou, která mu zprostředkuje roli v bondovce A View to a Kill. Pak se Lundgren uchází o roli Rusa, bojujícího v Rocky IV. proti Sylvestru Stalloneovi, je ale odmítnut. Pošle Stalloneovi dopis se svojí fotografií a je angažován.

Od té doby se objevuje pravidelně na plátnech kin a jeho úspěch roste. V roce 1987 vydal svoji první tréninkovou videokazetu pod názvem Maximum Potential. Posléze zakládá vlastní produkční firmu spolu se Redem Ormem a využívá svého jména na reklamu pro firmy se sportovním zbožím. Od konce osmdesátých let žije se známou fotomodelkou Paulou Barbieriovou.

Autor: seagal

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Příběhy slavných - Vladimír Dl...

10:35 - 11:30

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoká příroda Ománu

10:20 - 11:15

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:30 - 10:55

66 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:15 - 11:15

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dolph Lundgren

Lundgren Dolph

Naposled navštívené:
Dolph Lundgren

Lundgren Dolph