Zari
Chyby ve formuláři:
» Nejste přihlášeni, pro přidání videa k filmu se musíte přihlásit nebo zaregistrovat.
 

Christopher Lambert

Povolání:
Rodné jméno:
Guy Denis Christophe Lambert
Národnost:
Věk:
67
Narození:
29.3. 1957, Great Neck, Long Island, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Francouzský herec Christopher Lambert, narozený 29. ledna 1957, je synem Belgičanky a dětského psychologa, později francouzského diplomata v OSN. Vyrůstal v Ženevě. Po vojenské službě absolvoval stáž bankovního úředníka v Barclay´s Bank v Londýně. V devatenácti letech odešel do Francie, tam absolvoval státní konzervatoř dramatického umění v Paříži, kde se v té době živil prací v butiku své kamarádky. V roce 1980 herecky debutoval ve filmu Bar s telefonem. Hlavní filmová role Tarzana v Příběhu Tarzana, pána opic, který v roce 1984 zrežíroval Hugh Hudson, byla jeho první velkou hereckou příležitostí. Avšak nejvíce se proslavil rolí Connora MacLeoda ve filmu Highlander.

zdroj: CT

Životopis (biografie) / Informace:
Přestože je v Hollywoodu většinou považován za evropský import, Christopher Lambert se ve skutečnosti narodil 29. března 1957 v New Yorku. Jako syn Belgičanky a dětského psychologa a pozdějšího francouzského diplomata v OSN vyrůstal v Ženevě. Díky tomu malý Christopher hodně cestoval a kromě studia na prestižní soukromé škole v Ženevě se může pochlubit také školními záznamy z pařížské konzervatoře. Po ukončení vojenské služby u horské stráže v Grenoblu absolvoval stáž bankovního úředníka v Barclay's Bank v Londýně. Jako devatenáctiletý odjel do Paříže, kde pracoval v butiku jedné své známé.

Své první role sbíral v menších francouzských filmech, první velkou roli ale získal v britském filmu. Nebyla to menší role než postava legendárního TARZANA, vlastním jménem Johna Claytona, osiřelého syna anglických aristokratů, o jehož dětství a mládí stráveném mezi opicemi a nelehkém návratu do civilizace, v zatím poslední hrané adaptaci slavného románu od E. R. Burroughse.

Smíšeně přijatý film nijak neovlivnil kariéru nové “evropské” hvězdy, o kterou se rázem začali přetahovat Luc Besson (“Podzemka”) či Michael Cimino (“Sicilián”). Diváci ho znají hlavně jako ústředního hrdinu z dobrodružné fantasy “Highlander“. Postava skotského horala Connora MacLeoda, jednoho z nesmrtelných hrdinů, kteří mezi sebou svádějí během mnoha staletí urputné boje o ovládnutí světa se stala Lambertovým osudem. Doposud ji ztvárnil ještě v dalších třech pokračováních (a natáčí se další).

Svůj slibný talent však Lambert dále nerozvíjel postupně se propadal na nižší stupínky zájmu. Nepomohla ani účast v kvalitních krimi (“Jak zabít kněze”, “Tah jezdcem”), během několika let se stal Lambert symbolem pro levné videofilmy jako “Pevnost“ nebo “Štvanice“. Nepomohla ani sympatická účast v adaptaci videohry “Mortal Kombat“, Lambert se do současnosti dál potácí v problematických béčkách, které je těžko využijí jeho nezvyklé charisma.

Vedle herecké kariéry rozvíjí své obchodnické aktivity; vlastní řetěz restaurací v Jižní Americe, vinice na Côte-du-Rhône, má podíl v podniku Monoprix na výrobu potravin, provozuje hotel s restaurací na vyhlášené pařížské Kléberově třídě a je spolumajitelem legendárního podniku Moulin Rouge.

V letech 1988-94 měl za manželku herečku Diane Laneovou, se kterou má dceru Eleanor Jasmine (nar. 1994) a po jejímž boku hrál rockového muzikanta Mika v milostném snímku Mystická krása (r. Ch. Finch) a šachového velmistra Petera Sandersona, podezřelého z vraždy, v thrilleru Tah jezdcem (r. C. Schenkel). Od února 1999 je ženatý s obchodnicí s nemovitostmi Jaymis Haftovou.

Autor: Obivan

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Na cestě po emirátském Ras Al-...

16:45 - 17:15

9 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

ČT2 - Dějiny antisemitismu

16:50 - 17:50

4 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

84 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

14 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Christopher Lambert

Lambert Christopher

Ring volný (Against the Ropes)

Ring volný
Against the Ropes

Naposled navštívené:
Christopher Lambert

Lambert Christopher

Ring volný (Against the Ropes)

Ring volný
Against the Ropes