Zari

Mário Kubec

Známý jako:
Mario Kubec
Národnost:
Věk:
60
Narození:
9.8. 1964, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herec Mário Kubec se sice narodil v Praze, ale kořeny má na Slovensku. Studoval průmyslovku, ale táhlo jej to k herectví, což ovšem neschvalovali jeho rodiče. Po maturitě odešel do Mostu, kde dva roky působil jako elév v Městském divadle (1984-1986). Dvakrát se neúspěšně pokusil dostat na DAMU, podařilo se mu to až na třetí pokus, na divadelní fakultě pak vystudoval herectví (1986-1990).

Ještě v době studií pronikl Mário Kubec do povědomí nejširší veřejností postavou vojína Majkla v seriálu CHLAPCI A CHLAPI (1988), po absolutoriu našel uplatnění v řadě televizních pohádek, v nichž hrál jak prince, tak venkovské chasníky. V letech 1992-1993 byl členem činohry Národního divadla (Ze života hmyzu, Mirandolína, Tajné peníze, tajná láska). Na delší dobu pak našel zázemí v Divadle na Fidlovačce (A je to v pytli!, Dalskabáty aneb Hříšná ves, Táta je teta aneb Nikdo není dokonalý, Záměna).

Vedle divadla se Mário Kubec nadále objevoval v televizi, hrál v pohádkách i seriálech, prosadil se také jako moderátor a účinkující v zábavných pořadech. První filmovou rolí pro něj byla postava otce hlavního hrdiny v hororu T.M.A. (2009). V poslední době se Mário Kubec věnuje uměleckým aktivitám ve westernovém městečku v Boskovicích. Tady se také teprve nedávno oženil se svou dlouholetou přítelkyní Petrou, s níž má dva syny.

Autor: argenson

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Mário Kubec

Kubec Mário

Charles F. Royal

Royal Charles F.

Earle Foxe

Foxe Earle

Naposled navštívené:
Mário Kubec

Kubec Mário

Charles F. Royal

Royal Charles F.

Earle Foxe

Foxe Earle