Zari

Oldřich Kaiser

Povolání:
Národnost:
Věk:
69
Narození:
16.5. 1955, Liberec, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herec, mystifikátor, komik s neuvěřitelnou mimikou, ale i problematický kolega se sklony k alkoholu - tím vším je Oldřich Kaiser, narozený roku 1955 v Liberci, který šaškuje snad už od kolébky.

Vystudoval brněnskou konzervatoř a po absolutoriu na DAMU (jeho spolužáci byli např. O. Pavelka, J. Jurištová nebo M. Steinmasslová) nastoupil do Divadla Na Vinohradech. Své komediální druhé já, totiž Jiřího Lábuse, ale potkal v liberecké YPSILONCE a společně se pustili cestou recesistických skečí (Ruská ruleta), rozhlasových improvizací (Tlučhořovi a Rodinka) a estrádních pořadů (Možná přijde i kouzelník).

Ve filmu a v televizi se tento pohledný, modrooký fešák zavedl do představitelů frajírků a milovníků, většinou s dobrým srdcem - Maturita za školou (1973), Zrcedlo pro Kristýnu (1975), osudové Setkání v červenci (1978) s Danielou Kolářovou. Díky svému komediantství jej vážnější role téměř míjely, přesto na prknech jak Ypsilonky tak i ND, pár charakternějších rolí vytvořil (Zpověď dítěte svého věku, Mozart, Othello).

Na počátku 80. let se mihl v několika dílech pokračování našeho nejpopulárnějšího seriálu Nemocnice na kraji města v roli mladého, fanfaronského lékaře Peterky. V letech osmdesátých už zcela převážil jeho komický talent, který beze zbytku využili režiséři V. Vorlíček a Z. Troška. Komedie Velká sázka o malé pivo (1981), Rumburak (1984), Já nejsem já (1985) nebo Velká filmová loupež (1986) sice nepatří k nejkvalitnějším snímkům, ale i po letech patří do škatulky nenáročných, vtipných filmů.

V této záplavě "komediantských postav" si Oldřich Kaiser při natáčení velmi osobitého slovenského snímku Sagarmatha 88 o české horolezecké výpravě na Mount Everest, skutečně sáhl na dno fyzických sil, nicméně i nadále pokračoval svými komediálními rolemi - horkokrevný Ital Vincenzo v posledním části trilogie SLUNCE, SENO... EROTIKA. S přibývajícími léty rolí ubývalo - Tmavomodrý svět (2000), Obsluhoval jsem anglického krále (2006), Líbáš jako bůh (2009) a dnes Oldřicha Kaisera známe spíše z bulvárních plátků, kde jsou jeho excesy vděčným tématem.

V osobním životě se stala na dlouhá léta jeho životní partnerkou herečka Naďa Konvalinková, se kterou je dnes už pojí pouze dcera Karolína (rovněž herečka) - před několika lety se totiž jako manželé definitivně rozešli.

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

26 minut již uběhlo
124 minut zbývá do konce

ČT2 - Zveme vás... na výlov rybníka

02:25 - 03:00

16 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:55 - 03:00

46 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Oldřich Kaiser

Kaiser Oldřich

Robert Dawson

Dawson Robert

Gerardova dobrodružství (Le avventure di Gerard)

Gerardova dobrodružství
Le avventure di Gerard

Iason Urban

Urban Iason

Naposled navštívené:
Oldřich Kaiser

Kaiser Oldřich

Robert Dawson

Dawson Robert

Gerardova dobrodružství (Le avventure di Gerard)

Gerardova dobrodružství
Le avventure di Gerard

Iason Urban

Urban Iason