Zari

Brion James

Povolání:
Rodné jméno:
Brion Howatd James
Známý jako:
Brian James
Národnost:
Narození:
20.2. 1945, Redlands, Kalifornie, USA
Úmrtí:
7.8. 1999, Malibu, Kalifornie, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Tento americký herec se narodil 20. února 1945. Ve filmech ztvárňoval především záporné postavy, i když nějaká kladná role by se v jeho filmografii také našla, jako například partner Rutgera Hauera ve filmu DRAHOCENNÝ NÁLEZ. S Rutgerem Hauerem si zahrál hned několikrát. Kromě zmiňovaného Drahocenného nálezu také ve filmech BLADE RUNNER a MASO A KREV.

Spolupracoval s takovými režiséry jako jsou např. Wolfgang Petersen, Ridley Scott, Walter Hill, Albert Pyun, Sam Raimi nebo Russell Mulcahy. Ve filmech, ve kterých si zahrál zápornou postavu, velmi často znepříjemňoval život hlavním hrdinům, ať už to jsou Sylvester Stallone a Kurt Russell v TANGO A CASH, Dolph Lundgren v RED SCORPION nebo Bruce Willis v NA DOSTŘEL.

V případě filmu NA DOSTŘEL nemůžeme hovořit o úplně záporné roli. I když jde od samého začátku po krku Bruce Willisovi, nakonec je to právě on, kdo uzná, že udělal chybu. Velmi často se objevoval také v různých seriálech. Mezi nejznámější, ve kterých hostoval patří PŘÍBĚHY ZE ZÁHROBÍ, ODPADLÍK a WALKER, TEXAS RANGER. Brion James zemřel 7. srpna 1999. Filmový svět tím přišel o jednoho z nejznámějších představitelů záporných rolí.

Autor: videofil

Životopis (biografie) / Informace:
Brion James se narodil v KaIifornii a své mládí prožil v Beaumontu, kde jeho rodiče vlastnili kino. Divadelní průpravu získal na škole v San Diego State University. Po ukončení školy se přestěhoval do New Yorku a pokračoval ve studiích herectví u Stelly Adlerové. Začínal na divadelních deskách v San Diegu, New Yorku a v Los Angeles ve hrách Cesta dlouhého dne do noci, Piknik, Matka Kuráž, Vějíř lady Windermerové a v muzikálu West Side Story.

Od poloviny 70. let začal vystupovat v epizodních záporných rolích ve filmech a Tv - z jeho rolí jmenujme: jednoruký lovec v akčním filmu z bažin Operace Southern Comfort; násilnický Leon v kultovní sci - fi Blade Runner; hrál rovněž vězeňského práskače Streaka v kriminálním snímku Rudé horko; sadistického zabijáka Requina v kriminální komedii Tango & Cash; nebo generála Munroa ve sci - fi Pátý element.

Úloha šéfa filmového studia v satiře na současný Hollywood - Hráč, upozornila na nevyužívanou šíři hercova hereckého rejstříku, ale James raději hraje darebáky a padouchy v laciných akčních filmech.

Jako host vystoupil v desítkách seriálech: Neuvěřitelné příběhy, Dynastie, Matlock, Hunter, Miami Vice, Mladí jezdci, Příběhy ze záhrobí, Odpadlík, Texas Ranger, Milénium, Ochránce, Highlander, Sedm statečných, Pomsta s r. o.

Další filmy: Desperádo (1989), Na dostřel (1993), Ocelový peklo (1994), Spiknutí (1995), Studený jako kámen 2 (1996), Zátah (1997), Operátor (2000).

Herec Brion James zemřel předčasně ve věku 54 let v Los Angeles.

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Pečení na neděli (2021) [TV po...

14:00 - 14:25

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

13:30 - 14:25

47 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

42 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

47 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Brion James

James Brion

Naposled navštívené:
Brion James

James Brion