Zari

Helen Hunt

Rodné jméno:
Helen Elizabeth Hunt
Národnost:
Věk:
61
Narození:
15.6. 1963, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Otec úspěšný režisér, matka umělecká fotografka. Na výběr malá Helen moc neměla. O divadle snila už v šesti, ještě před pubertou hrála ve filmu. Na natáčení ale odjakživa chodila jako do továrny. Je to práce jako každá jiná, říkávala vždycky.
První velký úspěch ochutnala před třicítkou. Za roli v televizním seriálu Jsem do tebe blázen dostala tři hlavní ceny za nejlepší komediální herečku v seriálu, čtyřikrát za sebou cenu Emmy a tři Zlaté glóby. V té době byla nejlépe placenou televizní herečkou s královským honorářem milion dolarů za roli. Ona to v jednom z rozhovorů jen prostě shrnula: „Když dneska sedím na pláži, kam přijedu přepychovým Bentleyem se stahovací střechou, jsem na tom stejně jako před deseti lety, kdy jsem chodila pěšky. Žádný rozdíl necítím.“
Pak došlo i na Hollywood. V roce 1996 v katastrofickém snímku Twister zkoumala ničivá tornáda, o rok později nerudnou povahu Jacka Nicholsona v komedii Lepší už to nebude. Do té doby o ní psali, že chodí jako kachna, má křivý nos a příliš úzké rty. Role servírky Carol vynesla Helen Hunt nejen Oscara, ale ocenění se konečně dočkal i její půvab. Magazín People jí v roce 1998 zařadil mezi padesátku nejkrásnějších lidí na světě.
Hlavu si s tím neláme. Dál zůstává v osobním životě nenápadná a její společenské aktivity končí se závěrečným potleskem na slavnostních oscarových večerech. Bez skandálu se rozvedla, bez skandálu se stala před třemi lety svobodnou matkou. Prý za pět minut dvanáct, sama říká, bylo jí totiž už jednačtyřicet.
Další výrazné role ztvárnila ve filmech: Trosečník, Pošli to dál, Po čem ženy touží, Prokletí žlutozeleného škorpióna, Vějíř Lady Windermerové, … Její zatím poslední film nese název Atentát v Ambassadoru, kde měla možnost si zahrát po boku takových herců jako je Anthony Hopkins, Sharone Stone a Demi Moore.

Autor: agatha

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

17:30 - 18:00

21 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Tajemství Johanky z Arku

16:55 - 17:55

56 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Na lovu (2021) [TV pořad]

17:30 - 18:30

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

71 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Helen Hunt

Hunt Helen

Naposled navštívené:
Helen Hunt

Hunt Helen