Zari

Dana Hill

Povolání:
Známá jako:
Dana Lynne Goetz; Dana Y. Hill; Dana Hill-Goetz
Národnost:
Narození:
6.5. 1964, Los Angeles, Kalifornie, USA
Úmrtí:
15.7. 1996, Burbank, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Dana Lynne Goetz se narodila 6. května 1964 v Los Angeles matce Sandy Hill a otci Tedovi Goetz. V 10 letech ji byla diagnostikována diabetes, což jí zabránilo pokračovat ve slibné sportovní kariéře. Díky této nemoci byla menšího vzrůstu - v osmnácti letech měřila pouhých 152 cm.

Danin otec režíroval reklamy, kde získal roli i pro ni. Nechtěla ale být protežována, tak si vzala příjmení po matce Hill a vrhla se sama na hereckou dráhu. Hrála v mnoha televizních seriálech a filmech, hostovala v rodinné televizní show.

Její mladší vzhled ji umožňoval hrát přesvědčivě role o několik let mladší než ona sama. Její start kariéry zaznamenal film s roku 1981 Fallen Angel, kde hrála roli 12ti-letého dítěte zataženého do dětské pornografie. Poté přišel film Střílejte na měsíc, který je označován za nejlepší výkon její kariéry. Český divák si na ni vzpomene z komedie z roku 1985 Bláznivá dovolená v Evropě, kde si zahrála jednu z hlavních postav Audrey Griswold. Stojí i za zmínku ještě jedna komedie s názvem Bojová akademie – seržantka Andrea Pritchett.

Její zdraví se neustále zhoršovalo a v květnu 1996 upadla do diabetického kómatu. 5. června prodělala mrtvici a 15. července se pokojně odebrala do hereckého nebe. Bylo jí pouhých 32 let.

Autor: Serpentina

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dana Hill

Hill Dana

Naposled navštívené:
Dana Hill

Hill Dana