Zari

Milan Hein

Povolání:
Národnost:
Věk:
78
Narození:
13.8. 1946, Hranice na Moravě, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Majitel a principál menšího, ale úspěšného divadla Ungelt Milan Hein (1946) se narodil ve středostavovské židovské rodině, kde otec - vzdělaný právník - jako jediný z příbuzenstva přežil holocaust. Milanovou sestrou je dříve velmi populární televizní hlasatelka Marta Skarlandtová (1948), on sám v mládí boxoval.

Vysokoškolská studia žurnalistiky bohémský student nedokončil, učaroval mu svět divadla a jeho tehdejší profesor na DAMU V. Vejražka mu doporučil "školu života" v některém oblastním divadle. Tak začal v letech 1970 - 73 hostovat v Českém Těšíně, poté dobyl prkna, znamenající svět v Kladně, Příbrami a Mostě.

80. léta jej inspirovala k autorství vlastních divadelních představení, se kterými mu pomáhala i sestra, mezitím učinkoval v pražské Redutě. Také filmovými tvůrci byl díky své mužné a líbivé tváři osloven a neminuly ho role lehkomyslných svůdníků, princů i důstojníků - Osvobození Prahy, Malá mořská víla nebo Čas lásky a naděje (všechny 1976), menší roli lakomého ženicha si zahrál v Herzově pohádce Panna a netvor (1978), poté ve snímcích Oldřich a Božena (1984), nebo seriály Pan Tau (1988) a Hříchy pro pátera Knoxe (1992). Zatím posledním filmovým počinem je epizodní role v Bestiáři (2007).

Sametová revoluce jej zastihla jako televizního reportéra Občanského Fóra v tehdejší Československé televizi, počátkem let devadesátých začal uvádět pořad Nedělní ráno. Roku 1993 se podílel na vzniku medailonu o Miloši Kopeckém, jehož součástí byla i kniha Co za to stálo (rekordních 100.000 výtisků). Oba si tehdy vlastně splnili svůj sen - Milan Hein si za honorář otevřel své vlastní divadlo a Miloš Kopecký (bohužel těsně před smrtí) stanul jako první na prknech Ungeltu.

V současnosti jsou velkými hvězdami Heinova divadla Marta Kubišová nebo Alena Vránová, představení jsou na dlouhé měsíce vyprodána. V soukromí se Milan Hein veřejně přiznal ke své odlišné sexuální orientaci (třebaže se oženil a rozvedl), v raném mládí žil krátce s režisérem Václavem Krškou, před nedávnem ukončil svůj téměř třicetiletý vztah s přítelem a v současnosti je sám.

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Milan Hein

Hein Milan

Thomas Cammaert

Cammaert Thomas

Naposled navštívené:
Milan Hein

Hein Milan

Thomas Cammaert

Cammaert Thomas