Zari

Teri Hatcher

Povolání:
Rodné jméno:
Teri Lynn Hatcher
Národnost:
Věk:
59
Narození:
8.12. 1964, Palo Alto, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Teri Hatcher se narodila v prosinci roku 1964 v rodině inženýra a počítačové expertky. Její první kroky jI zavádějí k baletnímu umění, ale přece jí všechno později nasměrovalo na divadelní konzervatoř. Ve filmu nikdy žádnou velkou díru do světa neudělala, natočila několik průměrných i filmových propadáků a to hrála ve filmech jako Milenky v akci, Ve spádu událostí nebo i v bondovce Zítřek nikdy neumírá.

Úspěchy na ni čekaly až účinkováním v seriálech. Předně se objevila ve Star Treku: Nová generace a v MacGyverovi, ale aby se stala populární v širém světě, musely přijít role Lois Lane v Supermanovi a hlavně Susan Mayer v Zoufalých manželkách. Zde za roli Susan Mayer, si po zásluze odnesla i Zlatý glóbus. U diváků má seriál vzestupný ohlas a stále se přitáčí další série. Když se seriál začal rozjíždět před osmi lety, nikoho nenapadlo, že bude mít takový úspěch a dnes již herečka inkasuje za každou epizodu 8 miliónů peněz. Je jedna z nejlépe placených hereček v Hollywoodu.

V prvním manželství vydržela poslouchat a vařit jenom několik měsíců, ve druhém manželství, které vydrželo úctyhodných jedenáct let, porodila dceru jménem Emerson Rose. Kromě filmování si našla čas, aby mohla napsat a vydat knihu Spálený toast a jiné filozofické úvahy o životě. Patří k osobám, které nějaké peníze věnuje na charitu. Pro svoji postavu též dělá maximum a mj. se věnuje triatlonu.

Hrála také v jiných seriálech a filmech: Tango a Cash (1989), Drsný a drsnější (1996), Smallville (2001), Dva a půl chlapa (2004)...

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Teri Hatcher je jediným dítětem jaderného fyzika a počítačové programátorky a vyrůstala v Sunnyvale ve známém Silicon Valley. Nedokončila technická studia na De Anza College v nedalekém Cupertinu a začala se věnovat herectví. Absolvovala American Conservatory Theatre v San Franciscu a od poloviny 80. let účinkovala v TV.

Hrála větší role v poslední sezoně sitcomu The Love Boat (1985-86, Loď lásky) a v dalších komediálních seriálech Karen’s Song (1987, Karenina píseň) a Sunday Dinner (1991, Nedělní večeře). Jako host vystoupila v seriálech Capitol, Night Court (Noční soud), Star Trek: The Next Generation (Star Trek: Nová generace – TV), L.A. Law (Právo v Los Angeles – TV), Quantum Leap (Kvantový skok), Murphy Brown, Tales from the Crypt (Příběhy ze záhrobí – TV), The Exile (Vyhnanec) a v šesti epizodách dobrodružného seriálu MacGyver (uveden v TV). Značnou popularitu jí přinesla postava Lois Laneové v úspěšném seriálu Lois & Clark: The New Adventures of Superman (1993-97, Superman; + spol. sc. – TV).

Ve filmech vytvářela zpočátku dekorativní úlohy, než se vypracovala k větším rolím; např. mafiánská manželka Claudette v kriminálním dramatu Nebeští vězni, bývalá lyžařka Becky Foxxová v komediálním thrilleru Drsný a drsnější a manželka tiskového magnáta Paris Carverová v bondovce Zítřek nikdy neumírá (nominace na výroční sci-fi cenu Saturn). Ztělesnila zpěvačku Sally Bowlesovou v zájezdním představení muzikálu Kabaret (1999) a znovu se vrátila k práci v TV, kde po hostování v sitcomech Seinfeld (uveden v TV), Frasier (uveden v TV) a Two and a Half Men (Dva a půl chlapa - TV) dostala životní příležitost v postavě rozvedené ilustrátorky dětských knih Susan Mayerové v populárním komediálním seriálu Desperate Housewives (2004-0?, Zoufalé manželky – TV), za niž obdržela Zlatý glóbus a nominaci na Cenu Emmy.

Účinkuje také v reklamních spotech (Radio Shack, Repeat Cashmere) a je autorkou vzpomínkové knížky Burnt Toast: And Other Philosophies of Life (2006, Spálený toast a další životní moudrosti). Jejím druhým manželem byl herec Jon Tenney (1994-2003), s nímž má dceru.


ZDROJ: Filmový přehled 2008/5

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Otázky Václava Moravce (2004) ...

12:00 - 13:00

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

ČT2 - Křesťanský magazín (1993) [TV ...

12:15 - 12:45

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Za pět minut dvanáct

11:55 - 13:00

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Receptář prima nápadů (2001) [...

12:00 - 13:00

29 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Teri Hatcher

Hatcher Teri

Naposled navštívené:
Teri Hatcher

Hatcher Teri