Zari

John Goodman

Povolání:
Rodné jméno:
John Stephen Goodman
Známý jako:
Karl Mundt
Národnost:
Věk:
72
Narození:
20.6. 1952, St. Louis, Missouri, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
John Stephen Goodman (1,88 m) je nejobsazovanější do rolí sympatického přítele hlavního hrdiny. Pro svoji povahu a pohotovost se stal také nejobsazovanějším hostem v noční show "Saturday Night Live" byl oblíben hlavně pro svoje vtípky, vždy přišel s nějakým překvapením.
S tím se pojí i ta čest, že byl prvním hostem v zahajovacímvěčeru nové show "Late Night with Conan O'Brien" 13. září 1993.
Od roku 1989 je ženatý s Annabeth Hartzog, se kterou má dceru Molly. Žijí v New Orleans v Louisianě, kde koupili dům od Trenta Reznora, který je mozkem v pozadí Nine Inch Nails.
Na střední školu chodil na Affton High School v Afftonu. Vystudoval drama na Southwest Missouri State university, kde byl členek klubu Sigma Phi Epsilon. Po té se nakrátko přestěhoval do New Yorku.
V televizi se poprvé objevil ve spotu na Burger King, kde neřekl ani slovo. Pouze se s radostí zakousl do Whopper sendviče.
V roce 1985 se podílel na muzikálu Big River na Broadwayi, který vznikl jako adaptace Huckleberryho Finna
Byl považován za klíčovou postavu ve filmové adaptaci Flinstoneů(1994) - pokud by roli Freda nevzal, celý projekt by se nejspíše neuskutečnil.
Hrál také krále Anglie (King Ralph (1991)) stejně jako prezidenta USA (epizoda v seriálu "The West Wing" (1999)).
V roce 2004 získal za postavu Dana Connera v seriálu Roseanne 13. místo v anketě o 50 nejlepších televizních otců V roce 2005 mu jeho doktor naordinoval přísnou dietu. John to přirovnal k největší výzvě jeho života - od roku 2003, kdy přestal kouřit.
Sám tvrdí, že ze všech projektů, na kterých se podílel je Big lebowski jeho nejoblíbenějším.
Je velikým fanouškem baseballového týmu St. Louis Cardinals.

Autor: efCZa

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John Goodman

Goodman John

Naposled navštívené:
John Goodman

Goodman John