Zari

Charlotte Gainsbourg

Povolání:
Rodné jméno:
Charlotte Lucy Gainsbourg
Národnost:
Věk:
53
Narození:
21.7. 1971, Londýn, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Na první herecký konkurz se přihlásila ve třinácti letech a získala roli Charlotte ve filmu V záři reflektorů. Matkou jí zde byla slavná herečka Catherine Deneuve, ve skutečnosti je dcerou herečky, Jane Birkin (Zvětšenina). Jejím otce je hudebník a herec Serge Gainsbourg.

V roce 1985 získala Césara za roli dívky ve filmu, režiséra Claudia Millera, Nestoudnice. Ten samý režisér ji obsadil i do psychologického dramatu Malá zlodějka. Zde hrála dospívající dívku, která se na sebe snaží svými krádežemi upozornit.

Se svým otcem, který byl zároveň i režisérem snímku, si zahrála ve filmu Charlotte navždy. Další rolí byla mladičká studentka Camille v realistickém dramatu Děkuj,i živote.
Hlavní role ztvárnila ve dvou adaptacích knižních předloh. V roce 1992 to byla Julie z Cementové zahrady, o tři roky později Jane Eyre ve stejnojmenném filmu. Dalšího Césara získal v roce 1999 tentokrát za vedlejší roli Milly v komedii Pusa. Ve stejném roce natočila i nepříliš úspěšný thriller Narušitel.

Jednu z hlavních rolí ztvárnila také v koprodukčním seriálu Bídníci, kde si zahrála po boku Gérarda Depardieu. V roce 2003 si zahrála spolu s Naomi Watts a Seanem Pennem v dramatu 21 gramů, a o tři roky později excelovala ve snivém dramatu Nauka o snech.

Často představuje dívky či ženy vyznačující se špatnými rodinnými vztahy i nepochopením okolního světa. Tyto role jí sedí a zvládá je s přehledem. O kvalitě jejího herectví však svědčí fakt, že dokázala získat cenu i za komediální roli.

Autor: salte

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Charlotte Gainsbourg

Gainsbourg Charlotte

Naposled navštívené:
Charlotte Gainsbourg

Gainsbourg Charlotte