Zari

Nora Salinas

Povolání:
Národnost:
Věk:
48
Narození:
7.6. 1976, Monterrey, Mexiko
Životopis (biografie) / Informace:
Nora Salinas (celým jménem Nora Alicia Ortiz Salinas) se narodila 7. června 1975 v Monterrey, Nuevo León. Je dcerou matky Nory Salinas de León a otce Rodolfa Calera Anzaldùa. Pochází z početné rodiny. Má tři sestry Karlu, Giselu a Natalii a dva bratry José Luise a Rodolfa.

Dříve, než se stala herečkou, byla modelkou. Účastnila se soutěže krásy, Miss Tamaulipas, kde reprezentovala město Reynosa. V této soutěži také vyhrála. Po tomto úspěchu se vydala do hlavního města Mexika Ciudad de Mexico, kde se také zúčastnila soutěže Miss Mexico, kde skončila jako druhá finalistka.

Zde také dostává svou první televizní nabídku od ředitele jedné televizní stanice. V roce 1996 tak Nora získává svou první televizní roli v telenovele Agujetas de color de Rosa, kde si zahrála mladou rebelku Jessicu.

Po jejím prvním úspěchu následovala smršť dalších nabídek. Dostala divadelní roli ve hře La Cenicienta a roli v telenovele Confidence de Secundaria, kde ztvárnila postavu rozmarné Biancy.

Na vrchol slávy ji ale vymrštila role Graciely ve velmi úspěšné telenovele Esmeralda. Po boku mexického herce Alejandra Ruize zde stvárnili vedlejší milenecký pár, kterému nebylo v lásce přáno. Graciely matka Fátima byla zásadně proti jejich vztahu. nemohla dopustit, aby si její dcera z bohaté rodiny, vzala nádeníka Adriana. Její postava končí tragicky - smrtí.

Po natáčení této telenovely Nora onemocněla a odmítala jednu nabídku za druhou. V roce 1999, po svém zotavení, začíná natáčet telenovelu Rosalinda. Zahrála si zde po boku Thalíe a Fernanda Carrilla. Postava Fedry, sestry Rosalindy (hlavní postava) přinesla Noře další úspěch. Hrála bezohlednou a ctižádostivou ženu, která si jde tvrdě za svým a touží po moci a penězích. Ve chvílích nejtěžších ale na smrtelné posteli procitne.

V roce 2002 se Nora vdala za Miguela Borbolla, kterému ještě ten rok porodila syna José Miguela Borbolla Ortiz. Po dvou letech manželství se ale rozvádí. Do druhého manželství vstupuje s Mauriciem Beckerem, se kterým má dceru Scarlet. Ale i toto manželství končí nezdarem. Je to náhoda nebo záměr, že obě manželství byla rozvedena kvůli tomu, že se její manželé údajně chovali násilnicky?

Autor: veverka-zrzka

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nora Salinas

Salinas Nora

Jakub Nemčok

Nemčok Jakub

Naposled navštívené:
Nora Salinas

Salinas Nora

Jakub Nemčok

Nemčok Jakub