Zari

Rupert Everett

Rodné jméno:
Rupert James Hector Everett
Národnost:
Věk:
65
Narození:
29.5. 1959, Burnham Deepdale, Norfolk, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Rodák z Norfolku, celým jménem Rupert James Hector Everett, je sošné, 193 cm vysoké postavy. Již v raných sedmi letech byl svěřen do péče benediktýnským mnichům z Ampleforthské koleje, kde začal s hraním na klavír. Byl vyhozen ze Central School of Speech and Drama v Londýně a namísto toho z vlastní vůle přijal angažmá v avantgardním skotském Glasgow Citizen's Theater, kde ztvárnil role v představeních jako Don Juan nebo Heartbreak House.
V roce 1984 Everett zapůsobil na diváky ve snímcích ANOTHER COUNTRY, v němž se objevil již dříve, ale na jevišti, TANEC S CIZINCEM jako automobilový závodník David Blakely nebo KRONIKA OHLÁŠENÉ SMRTI podle předlohy Gabriela Garcíi Márqueze, kde zaujal rolí tajuplného a bohatého cizince. Rázem se stal jednou z nejžhavějších anglických hvězd, avšak tím, že neustále volil nevhodná a jedovatá slova, se dostal do konfliktu nejen s novináři, nýbrž i s fanoušky. Navíc svým otevřeným přiznáním se k homosexualitě mohl definitivně zpečetit svoji slibně se rozjíždějící kariéru. Kupodivu to však mělo opačný efekt.
Částečná obnova slávy přišla s filmem SVATBA MÉHO NEJLEPŠÍHO PŘÍTELE z roku 1997, v němž se představil jako důvěrník Julie Roberts, a o rok později oblékl staroanglické šaty jako Christopher Marlowe ve veleúspěšném ZAMILOVANÉM SHAKESPEAROVI, pokračoval rolí IDEÁLNÍHO MANŽELA v oceňované adaptaci a vlna úspěchu vrcholila s filmem SEN NOCI SVATOJÁNSKÉ (role Oberona) podle Shakespearovy hry, kde se stal součástí hvězdného ansámblu.
Společně s Colinem Firthem se převtělili do svůdníků ve slavné adaptaci Wildovy hry JAK JE DŮLEŽITÉ MÍTI FILIPA z roku 2002, po němž následovaly historické kousky ZABIJTE KRÁLE a KRÁSA NA SCÉNĚ (král Karel II.). Nevynechává ale ani televizní produkci (SHERLOCK HOLMES AND THE CASE OF THE SILK STOCKING) a dokonce propůjčil hlas princi Krasoňovi v animovaném trháku SHREK 2 (2004).


Autor: kali.4

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:20 - 11:30

50 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

11:05 - 12:00

5 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:45

15 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

40 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rupert Everett

Everett Rupert

9/11

9/11
9/11

Naposled navštívené:
Rupert Everett

Everett Rupert

9/11

9/11
9/11