Zari

Patrick Duffy

Povolání:
Rodné jméno:
Patrick G. Duffy
Národnost:
Věk:
75
Narození:
17.3. 1949, Townsend, Montana, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Patrick Duffy se narodil v roce 1949 v americkém Towsendu, v Montaně, v rodině Terence a Marie Duffy, kteří vlastnili taverny, jako mladší ze dvou dětí. Na střední škole figuroval jako herec ve školních představeních, tak není pro nás žádným překvapením, že to chtěl zkusit jako profesionální herec a přihlásil se na hereckou univerzitu ve Washingtonu. Patřil k 1200 adeptům, kdy bylo vybráno jen 12 mladých lidí a bylo jim umožněno vystudovat. Byl sportovně vybaven, atlet, vlastnil potápěčský certifikát, ale herectví zvítězilo, ačkoliv jej moc neuživilo a musel dělat ve více profesích, zvláště, když se ve 24 letech oženil a přišla rodina. Jeho ženou se stala o 10 let starší tanečnice Carlyn, která inklinovala k buddhismu. V roce 1974 byla svatba v buddhistickém chrámu a velice brzy přišel na svět chlapec Padraig ( 1974), pět let po té druhý chlapec Conor (1979). Patrick začal se svou ženou žít v New Yorku, pracoval jako tesař i řidič kamiónu, potom se přestěhovali do herecké mekky, do Los Angeles.

Zde začal v malých rolích, ale na zásadní roli, která změnila jeho život na ruby, si musel počkat do doby, kdy začal vznikat televizní seriál Dallas v roce 1978. Zde hraje sympatického Bobbyho Ewinga, jenž musí čelit nástrahám svého staršího "padoucha" bratra. To je již doba, kdy nemusel každý dolar obracet v dlani a mohl si dopřát luxusní život. Jenže každý úspěch je vykoupen i slzami. V roce 1986 jsou jeho rodiče zavražděni ve své hospůdce, kde byli přepadeni mladistvými „dětmi“. V roce 1991 začal natáčet další populární seriál Krok za krokem, proto došlo v ději seriálu Dallas ke krkolomnému obratu. Bobby je zavražděn, což se nelíbilo fanynkám a divačky si jej vyvzdorovaly zpět. Patrick si vyřešil své problémy a v nové sérii přišlo ke zmrtvýchvstání Bobbyho a jak to autoři seriálu navlíkli, prostě za všechny to odnesla Bobbyho žena Pamela, které se smrt jenom zdála. Rostly finanční herecké požadavky herců, producenti již museli škudlit a seriál opouštěly „krysy“ a vše spělo ke zdárnému konci. Patrick Duffy jenom přešel ze studia do studia a mohl se naplno věnovat své roli Franka Lamberta.

Patrick se svou rodinou žije v Los Angeles, ale čím dál častěji se objevuje na svém ranči v Oregonu. Baví jej se piplat ve hlíně, radost mu dělá vaření, vrhl se se ženou na luštění křížovek a na důchod se vůbec necítí. Je šťastný být se svou rodinou, se ženou oslavili v roce 2014 čtyřicet let společného života, což je v USA něco nenormálního. Je čtyřnásobný dědeček a líčidla ještě nepověsil na hřebík. Natáčí nové série Dallasu, k tomu vystupuje i v dalších filmech…

Patrick Duffy hrál např. ve filmech: Charlieho andílci (1976), Muž z Atlantidy (1977), Texas (1994), Na křídlech lásky (2009).

Autor: jarda53

Životopis (biografie) / Informace:
Patrick Duffy byl od malička velký sportovec, potápěl se a původně se chtěl stát profesionálním atletem, ale díky velkým úspěchům ve středoškolských divadelních představeních se přihlásil
na herectví na Washingtonskou univerzitu a ke svému velkému překvapení byl přijat.
Po škole hrál v různých Washingtonských divadlech, kde i potkal svou ženu Carolyn, se kterou má dva syny.
Po svatbě roku 1974 se přestěhoval za ní do New Yorku, ale tam mu herecké štěstí nepřálo a protože se mu mezitím narodil první syn, tak musel živit rodinu jako tesař a malíř pokojů.
Za lepším životem se přestěhoval i s rodinou do Los Angeles a tam (hlavně díky svým potapěčským schopnostem) zanedlouho získal hlavní roli v sci-fi seriálu Man from Atlantis.
V roce 1978 přišel největší průlom v kariéře, když vyhrál konkurz na roli Bobbyho Evinga v seriálu Dallas.
Po sedmi letech z Dallasu odešel, ale kvůli mohutným diváckým protestům se po roce vrátil, se zajištěným mnohem vyšším příjmem a smlouvou na další seriál v kapse.
Tím seriálem byl nezapomenutelný Krok za krokem, kde sedm let hrál Franka Lamberta, otce rodiny. Od jeho ukončení v roce 1998 hraje v různých televizních filmech a seriálech z nichž žádný nezískal větší popularitu.

Autor: gotop

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Modrá krev (1995) [TV inscenac...

15:00 - 15:50

27 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

15:10 - 16:00

17 minut již uběhlo
33 minut zbývá do konce

NOVA - To ty nosíš smůlu, lásko (2023...

13:35 - 15:50

112 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Prima - Vychytávky Ládi Hrušky (2015) ...

14:55 - 15:35

32 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Patrick Duffy

Duffy Patrick

Earl Derr Biggers

Biggers Earl Derr

Naposled navštívené:
Patrick Duffy

Duffy Patrick

Earl Derr Biggers

Biggers Earl Derr