Zari

Lesley-Anne Down

Povolání:
Rodné jméno:
Leslie Anne Down
Národnost:
Věk:
70
Narození:
17.3. 1954, Wandsworth, Londýn, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Lesley-Anne Down se narodila v Anglii, v Londýně dne 17.03. 1954. Rodiče nebyli moc dobře situováni, a tak Ann vypomáhala už jako malá v rodině svými příjmy, kdy fotila reklamy na dětské jídlo a oblečení.
Zúčastnila se celostátní soutěže o královnu krásy a zvítězila v ní. S vítězstvím přišla i první nabídka k filmu a posléze i do televize. Od roku 1969 hrála ve filmech v Anglii, v Itálii a Španělsku. Byly to filmy : 1969 - The Smashing Bird I Used to Knot - Bezvadná holka, kterou jsem znávala, All the Right Noises - Všechny ty správné zvuky, 1970 - Sin un adiós - Bez rozloučení, Countess Dracula - Hraběnka Draculová, Assault In the Devil's Garden – Útok, 1972 - Pope Joan - Papežka Jana, vysílaná i v naší TV.
Popularitu si v Anglii získala rolí Georginy Worsleyové v seriálu o osudech bohaté londýnské rodiny s názvem Upstairs, Downstairs, který byl natáčen v letech 1971-75, s českým názvem: Nahoře, dole. Od úloh v hororech se vypracovala k hlavním rolím, když vytvořila hlavní roli striptérky ve snímku: Jediná a jedinečná Phyllis Dixeyová. Hraje také krásnou cikánku Esmeraldu v jednom z mnoha dalších zfilmovaných : Zvoníků od Matky Boží, ale u nás se proslavila hlavně jako Madeline Fabray v seriálu: Sever a Jih, po boku Patricka Swayzeho, který hrál Orryho Maina.

Z těch známých filmů promítaných u nás to jsou: The Great Train Robbery - První velká vlaková loupež, Hra s diamanty – i v ČTV, Sphinx - Sfinga – v ČTV, Murder Is Easy v ČTV - Vražda je snadná, Gli ultimi giorni di Pompei - Poslední dny Pompejí , Arch of Triumph -Vítězný oblouk – v ČTV, Lady killers - Klub zabijáků, Noční past, North and South III -Nebe a peklo v ČTV, Beast master III, The Eye of Braxus - Pán šelem- Braxovo oko, Rodina policajtů, a zatím posledními filmy Lesley Ann Down jsou The Perfect Wife - Dokonalá žena z roku 2000, The Meesville Ghost 2001, a 13 Child, Legend of the Persey Devil. .

Lesley je universální herečka, která je schopna zahrát od komedie po drama, a drama se svým způsobem odrazilo i v jejím soukromém životě. Žila poměrně divokým životem plným skandálů, a v současné době je po druhé provdána. Má dva syny, Jacka narozeného 1982 z prvního manželství a George Eduarda narozeného v roce 1998 ze druhého manželství.



Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lesley-Anne Down

Down Lesley-Anne

Bradley Gregg

Gregg Bradley

Personál (Personel)

Personál
Personel

Súťaž o milión

Súťaž o milión

Naposled navštívené:
Lesley-Anne Down

Down Lesley-Anne

Bradley Gregg

Gregg Bradley

Personál (Personel)

Personál
Personel

Súťaž o milión

Súťaž o milión