Zari

Stephen Dorff

Povolání:
Rodné jméno:
Stephen Dorff Jr.
Známý jako:
Brad Matlock
Národnost:
Věk:
51
Narození:
29.7. 1973, Atlanta, Georgia, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Stephen Dorff

Syn známého hudebníka,skladatele filmové hudby Steva Dorffa (věhlas si získal nejen díky ceně Grammy) se narodil 29.7.1973 v Atlantě.Jeho mladšího bratra taktéž táhla hudební scéna, zatímco Stephen si již od ranného dětství pěstoval lásku k filmu a herectví.
Již od devíti let hostuje v mnoha sitcomech a televizních seriálech (EMPTY NEST, ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, ROSEANNE, …).Po několika menších roličkách se naskytla první opravdu velká, hlavní role a to v komediálním seriálu WHAT A DUMMY.Při tom však nezanechal studia dramatu ve Stock WorkShop v LA.Svojí finanční stránku si zlepšoval účinkováním v televizním reklamách.
Ovšem mezi filmové herce (opravdové) se zapsal až díky boxerskému dramatu SÍLA MUŽE (režie – John G.Avildsen), ve kterém ztvárnil boxerského mladíka doprovázeného svým trenérem (hvězdný MOGAN FREEMAN).Kritici tento snímek nezavrhli a ocenili tělesnou připravenost STEPHANa.Dalším snímkem, který stojí opravdu za zmínku je KREV A VÍNO (zde představuje nevlastního syna JACKu NICHOLSONovi).
Kapitolou samou pro sebe je film BLADE (1998) … pro něho zatím stěžejní v kariéře (která je ovšem u tohoto velmi talentovaného a mladého herce v počátcích). Získal si mnoho fandů a dostal se do podvědomí všech filmařů.Jeho tvář je jako stvořená pro úlisné, zákeřné role, ale i přesto je idolem mnohým dívkám i ženám.
Snad se objeví nějaký režisér, který napíše roli šitou přesně na míru Stephana a mi opět doceníme jeho herecký potenciál …

Koimisto


Autor: Koimisto

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Stephen Dorff

Dorff Stephen

Johanna Gastdorf

Gastdorf Johanna

Jamie Oliver: Roztančená kuchyně (Oliver's Twist)

Jamie Oliver: Roztančená kuchyně
Oliver's Twist

Naposled navštívené:
Stephen Dorff

Dorff Stephen

Johanna Gastdorf

Gastdorf Johanna

Jamie Oliver: Roztančená kuchyně (Oliver's Twist)

Jamie Oliver: Roztančená kuchyně
Oliver's Twist