Zari

Matt Dillon

Povolání:
Rodné jméno:
Matthew Raymond Dillon
Národnost:
Věk:
60
Narození:
18.2. 1964, New Rochelle, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Matt Dillon (nar. 18. února 1964 v New Rochelle, stát New York). Jeho otec byl obchodníkem s obalovou technikou, prastrýc Alex Raymond byl autorem comicsové figury Flash Gordon a jeho mladší bratr Kevin se také věnuje filmové kariéře.

Jako čtrnáctiletý student Hommocks Junior High School byl objeven známým hledačem talentů Vicem Ramosem pro film o delikventní mládeži Přes míru (r. J. Kaplan), v němž se představil jako vůdce chlapecké party Richie White. Před filmovou kamerou se především prosazoval zejména rolemi citově frustrovaných mladíků z maloměsta, kteří se snaží své slabosti a kompexy zastírat agresivním chováním. Svými povahovými rysy, jednáním a osudy tito hrdinové v mnohém připomínají někdejší rebely bez příčiny, jaké v polovině padesátých let ztělesňovali James Dean a Marlon Brando.

Popularitu mu přinesly především tři postavy ve filmových adaptacích autobiografických románů Susan Eloise Hintonové, v nichž je zobrazena atmosféra jižanského městečka Tulsa na počátku šedesátých let: titulní hrdina snímku Tes (r. T. Hunter), vůdce gangu mladistvých Rusty James v dramatu Dravé ryby (r. F. F. Coppola) a Dallas Winston v Outsiderech (r. F. F. Coppola).

Ze stereotypu mladých rebelů se pokusil vymanit až úlohou profesionálního hráče kostek J. C. Cullena v dramatu Velké město (r. B. Bolt). Zatím nejvíce ceněnou roli předvedl v roli vedoucího skupiny narkomanů Boba, který s dalšími zloději vykrádá lékárny v psychologickém krimidramatu podle románu Jamese Foglea Narkomani (r. G. Van Sant). Komediální nadání prokázal ve filmech Svatba naruby a Něco na té Mary je.

Na divadle debutoval v roce 1985 po boku Wesleyho Snipese a Vinga Rhamese v broadwayské inscenaci hry dramatika Johna Pielmeira Zimní chlapci.

Autor: curil

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Matt Dillon

Dillon Matt

8 žen (8 femmes)

8 žen
8 femmes

Emma Buckley

Buckley Emma

Naposled navštívené:
Matt Dillon

Dillon Matt

8 žen (8 femmes)

8 žen
8 femmes

Emma Buckley

Buckley Emma