Karol Čálik

Povolání:
Národnost:
Věk:
75
Narození:
15.3. 1945, Trnava
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Karol Čálik sa narodil 15. marec 1945 v Trnave a je slovenský herec a spevák (tenor).
V roku 1966 absolvoval štúdium herectva na VŠMU v Bratislave.
Od roku 1966 člen činohry SND a od roku 1968 člen sólista spevohry.
Jeho komediálne herectvo využil aj film a televízia napr. Sváko Ragan, 1976.

Filmografia:

1965: Námestie svätej Alžbety
1968: Dialóg 20-40-60 (chuligán)
1969: Génius (výtvarník)
1970: Zločin slečny Bacilpýšky (kozmonaut Dodino)
1971: Hľadači svetla (Willy)
1972: Tie malé výlety
1973: Skrytý prameň (tovariš)
1974: Deň, ktorý neumrie (Jamriško)
1974: Veľká noc a veľký deň
1975: Pacho, hybský zbojník (zbojník Jano)
1976: Stratená dolina (Ferdo)
1977: Advokátka (Dežo)
1978: Poéma o svedomí (partizán Ďuro)
1979: Hra na telo
1979: Prerušená hra (Frido Megál)
1979: Rosnička
1981: Člny proti prúdu (Korček)
1981: Noční jazdci (Štefan Hnácik)
1982: Za humny je drak
1984: Falošný princ (konský handliar)
1986: Galoše šťastia (falošný lampár)
1986: Přátelé bermudského trojúhelníku (Ferdo)
1986: Utekajme, už ide!
1987: Začiatok sezóny (Fero)
1988: Hurá za ním (Cejpek)
1989: V meste plnom dáždnikov (Duban)
1991: Un coeur à prendre (TV - Dva kroky od raja), r. Michel Vianey, Francúzsko (Trombonne)
2001: Hana a jej bratia (Kveta).
2006: Susedia: Poručík Fekete

Autor: ignac1

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 168531
Osobností: 665330
Fotografií: 661226
Plakátů: 317644
Obsahů a biografií: 155359
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Le Mans ‘66 (2019)

PROCESOR!

Le Mans ‘66
Je zajímavý, že když ten   film nekončí happyendem tak   má úplně jiný grády. Asi   proto, že život většinou   není happyend. Pokud má   někdo více >

Autor: PROCESOR | Hodnocení: 8 / 10

Tougher Than the Rest (2017) [TV...

Tougher Than the Rest
Ještě, že v různých   fantasy příbězích   existují jiné reality,   takže se dají přitáhnout   zpátky osoby, které již v   původní linii nejsou. Co by   tvůrce pro fanoušky   neudělal. A pro Reginu.

Autor: Frolíček | Hodnocení: 8 / 10

Liga nepotřebných (2013)

shit

Liga nepotřebných
totální trapárna, 10 minut   a šlus   ..............................   ..............................   ......

Autor: rejmondo

Pod vodou (2019)

Pod vodou
Tákže, máme tu obvyklou   sadu postav...podivná hlavní   hrdinka, co neumí hrát,   ošklivý černoch, který   nesmí nikde chybět, Asiatka   (jak více >

Autor: Rastaman33 | Hodnocení: 3 / 10

Kill Bill (2003)

Kill Bill
Spousta krve a soubojů o   holý život. Naštvaná   hlavní hrdinka jsi jde pro   pomstu a celkem se jí to   daří.

Autor: wena | Hodnocení: 9 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Karol Čálik

Čálik Karol

Naposled navštívené:
Karol Čálik

Čálik Karol

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení