Zari

Lucille Bremer

Povolání:
Národnost:
Narození:
21.2. 1917, Amsterdam, New York, USA
Úmrtí:
16.4. 1996, La Joilla Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Říkalo se o ní, že je krásná, jako princezna, a že by si zasloužila svým vzhledem místo na královském trůnu.

Americká herečka, zpěvačka a tanečnice Lucille Bremer se narodila 21. 2. 1917 ve čtvrti Amsterdam v New Yorku, i když některé prameny uvádějí rok narození o šest let později. Rodina se za čas přestěhovala do Philadelphie, a od sedmi let začala chodit do umělecké divadelní a baletní školy při Philadelphské opeře, kam byla přijata do angažmá ještě jako teenagerka, na pozici - baletka.

Už ve věku 16-ti let se stala členkou skupiny Rockette v City Music Hall v New Yorku, a cestovala s děvčaty po celé Evropě a USA. V roce 1939 vystupovala v muzikálu - Dancing in the Street, a v roce 1940 získává jako tanečnice a zpěvačka roli v muzikálu - Panama Hattie na Broadwayi, a alternuje se s Verou-Ellen a June Allyson.. O rok později další úspěšný muzikál a role Gerty Lawrence v Lady in the Dark - 1941.

Lucille byla pozvána na zkoušky pro filmový muzikál - This Love of Mine, kterou měla v plánu natočit spol. Metro Goldwyn Mayer v roce 1943, a sám Louis B. Mayer byl překvapen jejím skutečným dramatickým talentem a předpovídal jí slavnou budoucnost. Následovala role Rose v Meet Me in St. Louise – Sejdeme se v St. Louise, kde hrála vedle již tehdy velké hvězdy Judy Garland. Následovaly další hudební snímky: Yolanda a zloděj v roce 1945, a s Fredem Astairem se objevila ve dvou tanečních a hudebních filmech pod režií Vincenta Minnelliho, kde prokázala nanejvýš obdivuhodný pohybový talent. Lucille se vždycky snažila, aby se vedle vždycky mimořádně soutěživého Astaira nedala zahanbit – byly to - Will You Dance With Me? a Coffee Time.

Lucille byla MGM upřednostněna opět ve dvou filmech – 1945 - Ziegfeld Follies, kdy spolu s Astairem tančí na pověstnou melodii - This Heart of Mine a tanec na melodii - Limehouse Blues. V roce 1946 se objevila vedle další hudební hvězdy Van Johnsona ve snímku - Show Boat, k němuž napsal hudbu slavný skladatel Jerome Kern. Lucille však očekávala lepší práci a více možností u filmu, a ta se jaksi nedostavila. Sama cítila, že by se chtěla raději než honit za pozlátkem úspěchu a slávy věnovat založení rodiny, protože měla velmi ráda děti.

Hrála ještě v seriálu - Dr. Kildare a Dark Delusion – 1947 a Adventures of Casanova v roce 1948. Při natáčení Casanovy v Mexiku se seznámila se synem bývalého vicepresidenta Mexika - milionářem Abalardo Louisem Rodriguezem, a vzali se v červenci 1948. Poté ohlásila Lucille odchod do „hereckého důchodu“.

Lucille žila nejdříve na haciendě v La Paz a Mexico City, později se rodina usadila v La Jolla v Kalifornii, kde se začala věnovat prodeji a výrobě dětského oblečení, a zřídila i řetězec obchodních domů s oblečením a veškerými potřebami pro děti od jejich narození do 15-ti let věku. V tomto obchodování se ukázaly i její mimořádné kombinační schopnosti a cit. Z manželství se narodily čtyři děti, dva synové a dvě dcery. Lucille se rozvedla pro časté Abalardovy nevěry v roce 1971.

Jako úspěšná obchodnice často cestovala, a k filmu se už nevrátila. Lucille zemřela na následky infarktu po převozu do nemocnice v La Jolla dne 16. 4. 1996, ve věku 79 let.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

71 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

13:30 - 14:25

11 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:30 - 14:30

11 minut již uběhlo
49 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lucille Bremer

Bremer Lucille

Naposled navštívené:
Lucille Bremer

Bremer Lucille