Jon Bon Jovi

Povolání:
Rodné jméno:
John Francis Bongiovi
Národnost:
Věk:
58
Narození:
2.3. 1962, Perth Amboy, New Jersey
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jon Bon Jovi, vlastným John Francis Bongiovi sa narodil 2.marca 1962, v Perth Amboy, v štáte New Jersey, USA, Carol Shankey Bongiovi a Johnu Bongiovimu. Je americký spevák, skladateľ a herec. Už od útleho detstva hrával v rôznych hudobných kapelách a popritom sa živil upratovaním hudobných barov. John má dvoch bratov (Antony Michael-nar.11.10.1966 a Matthew-nar.30.8.1971). Študoval na Sayreville War Memorial High School. Od roku 1989 je ženatý s Dorothou Rose Hurley, s ktorou má štyri deti (Stephanie Rose-nar.1993,Jesse James Louis-nar.1995,Jacob Hurley-nar.2002 a Romeo Jon-2004). Jeho hudobnými idolmi sú Frank Sinatra a Bruce Springsteen.

Už počas školských rokov mal John Bongiovi sen, stáť sa raz rockovou hviezdou. Zatiaľ čo sa počas bieleho dňa trápil v škole, v noci vystupoval s rôznymi hudobnými kapelami. Po nejakej dobe sa pridal k R&B kapele Atlantic City Expresway, s ktorou slávil svoje prvé úspechy. Kapelu ale opustil, pretože v nej nevidel žiadnu budúcnosť.

Už po krátkej dobe sa stal frontmanem u The Rest a zbieral tu viacej skúseností zo živými vystúpeniami. Bez udania dôvodu ho však z tejto kapely vyhodili. A tak začal John pracovať u svojho bratranca Tonyho vo štúdiu The Power Station. Bola to pre neho veľká šanca, učiť sa od veľkých hviezd. A to aj naplno využil. Popri práci mal John ešte jednu hudobnú kapelu The Wild Ones, ale ani s touto kapelou nevidel žiadnu perspektívu do budúcna.

V roku 1982 napísal John skladbu Runaway, ktorá bola skoro hraná v rádiach. Vďaka tomuto úspechu podpísal 1. júla 1983 zmluvu zo spoločnosťou Polygram. Na želanie tejto spoločnosti zmenil John svoje meno, a z Johna Bongioviho sa stal Jon Bon Jovi. Teraz musel zostaviť svoju novú kapelu, ktorá sa po ňom aj pomenovala. Jej prvým členom sa stal David Bryan, ktorého poznal z dôb Atlantic City Expresway. Vydal sa pátrať po newjerseyských baroch, hľadať ďalších členov do svojej kapely. Najskôr priviedol Aleca Johna Sucha, ktorého potom nasledoval Tico Torres. Už mu chýbal len gitarista. Jon sa rozhodol získať do svojej kapely kamaráta zo školy Davea Sabo. Ten však bol na želanie Tica a Aleca nahradený Richiem Samborou, ktorý oveľa viac do kapely zapadol než Dave Sabo.

V roku 1983 mal Jon Bon Jovi zmluvu, kapelu a $300.000 dlhy, ktoré vynaložil na svoju hudobnú kariéru. Prvý album skupiny Bon Jovi, ktorý vyšiel v roku 1984, bolo vtedy napísané z nutností úspechu. Bol to priemerný album s príliš neveľkým úspechom. Aby svoj album presadili, vystupovali Bon Jovi ako predkapela skupín Scorpions a Judas Priest.

V roku 1985 vyšlo ich druhý album,7800° Fahrenheita. To malo rovnako ako predošlé album neveľký úspech, ale zároveň sa na neho aj okamžite zabudlo. Ale aj napriek tomu, že obidva albumy nemali žiadny úspech, boli veľmi dôležité pre hudobný rozvoj ich kapely. Rozvoj, ktorý z nej v roku 1986 mal urobiť Superstar.

Koncom roka 1986 vyšiel ich tretí album Slippery When Wet, ktorý s hitmi Livin On a Prayer a You Give Love A Bad Name zaznamenal veľký úspech. Kapela se vydala na tour – behom 16 mesiacov odohrali 200 koncertov. Po tour sadli opätť do studia a v septembri 1988 vydali ďalší album New Jersey.

Znovu opäť sa vydali na tour a boli 17 mesiacov „on the road“. Po 237 koncertoch toho ale mali Jon,Richie,Tico,David a Alec už dosť. Klíma v kapele sa zhoršovala a žiadny z úspešných muzikantov nepociťoval chuť spoločne sadnúť do štúdia alebo ísť na tour. Tak bola tato kapela v roku 1990 na dobu neurčitú „poslaná k ľadu“.

Jon sa začal venovať svojej sólovej kariére a písal pre film „Mladé pušky II“, kde si aj zahral, neskôr na Oskara nominovaný soundtrack Blaze Of Glory s rovnakým hitom. Tak isto aj Richie Sambora kráčal svojou sólovou dráhou. V roku 1991 vydal svoj prvý album Stranger In This Tow, zatiaľ čo David Bryan napísal soundtrack pre jeden horor.


Filmografia:

2009 - Barack Obama: Koncert 2009 (koncert)
2006 - Pucked
2005 - Cry Wolf
2002 - Upíři 2: Nemrtví
2000 - Bon Jovi: The Crush Tour (video film)
Ponorka U-571
Pošli to dál
Row Your Boat
Very Special Christmas from Washington, D.C., A (TV film)
1997 - "Ally McBealová" (TV seriál)
Destination Anywhere (video film)
Little City
Songs & Visions (TV film)
1996 - Muži v hlavní roli
1995 - Valentino
1994 - American Bandstand's Teen Idol (TV film)
Great Music Experience, The (TV film)
1990 - Mladé pušky II
1989 - Moscow Music Peace Festival (TV film)
1988 - Return Of Bruno, The



Diskografia:
1984 - Bon Jovi
1985 - 7800° Fahrenheit
1986 - Slippery When Wet
1988 - New Jersey
1990 - Blaze Of Glory (Jon Bon Jovi, sólové album)
1991 - Stranger In This Town (Richie Sambora, sólové album)
1992 - Keep The Faith
1994 - Crossroad - The Best Of Bon Jovi
1994 - On A Full Moon (David Bryan, sólové album)
1995 - These Days
1997 - Destination Anywhere (Jon Bon Jovi, sólové album)
1998 - Undiscovered Soul (Richie Sambora, sólové album)
2000 - Lunar Eclipse (David Bryan, sólové album)
2000 - Crush
2001 - One Wild Night Live 1985-2001
2002 - Bounce
2003 - This Left Feels Right
2004 - 100,000,000 Bon Jovi Fans Can´t Be Wrong…
2005 - Have A Nice Day
2007 - Lost Highway

Autor: Agostino

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Otec Brown (2013) [TV seriál]

10:15 - 11:05

43 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Rok v kanadské divočině

10:40 - 11:35

18 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Koření (2005) [TV pořad]

10:55 - 11:50

3 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Vůně zločinu (2013) [TV seriál...

09:55 - 11:05

63 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 168563
Osobností: 665369
Fotografií: 661583
Plakátů: 317771
Obsahů a biografií: 155389
foto

Komerční sdělení

Seznam DVD

Potřebujete si udělat pořádek ve filmech? Tak právě pro Vás je tu tento program.

foto

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Krvavé prázdniny (2000)

Krvavé prázdniny
Když k tomu klasickému   klišé připočtu tu   nádhernou krajinu, musím   dát nonens volens šedesát.   Mohlo to být odvážnější.

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

Slečna od vody (1959)

Slečna od vody
Agitková komedie přesně ve   stylu 50.let. Děj a zde   prezentované názory jsou   úplně absurdní a skoro se   nechce věřit, že na židli   více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 3 / 10

The Tax Collector (2020)

The Tax Collector
David Ayer si vybírá   slabší chvilku a jeho TT   Collector se moc nepovedl. Cca   45 minut se neděje téměř   nic a když se dít začne tak   to více >

Autor: FLA | Hodnocení: 4 / 10

Králíci nemají jména (1990) [TV ...

Králíci nemají jména
Zajímavé. Nemám rád filmy,   kde se nic neděje a jen   kecá. Kupodivu, nevím proč,   tohle mne hodně zaujalo. Že   by v tom jel pan Poloczek, více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 6 / 10

Konfrontace (1971) [TV film]

Konfrontace
Stejné jako každá   detektivka. Navíc tohle bylo   příšerně dlouhé. Ale   nepřejížděl jsem a   vydržel to do konce. Takže   dvacítka a ta je vlastně i   dobrým hercům. 
  

Autor: Pitryx | Hodnocení: 2 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jon Bon Jovi

Bon Jovi Jon

Naposled navštívené:
Jon Bon Jovi

Bon Jovi Jon

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení