Zari

Lucie Benešová

Povolání:
Národnost:
Věk:
50
Narození:
18.8. 1974, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Atraktivní a vyzývavá blondýna Lucie Benešová (1974) se narodila jako jedináček intelektuálským rodičům a téměř všechny prázdniny trávila na chalupě v Jizerských horách. První zkušenosti s kamerou zažila už v 11ti letech ve snímku Zastihla mě noc (1985), nikoho tedy nepřekvapilo, když se rozhodla pro studium hudebně-dramatického oboru na Státní konzervatoři v Praze.

Po několika menších úlohách se objevila v erotickém trilleru PEKLO V ŘETĚZECH 2 (1993), obdobnou úlohu smyslné Renáty ztvárnila ve VEKSLÁKOVI (1994), nutno dodat, že tvůrci obou filmu těžili hlavně z jejích fyzických předností a ochotě svléknout se před kamerou - erotické scény jsou víc než odvážné! Následovaly opět menší úlohy v nepříliš úspěšných filmech a teprve jako moderátorka - Beruška se v bulvárním nováckém pořadu PRÁSK opět zviditelnila.

Po 5ti letech bulvár opustila, věnovala se více dabingu - promlouvala k nám ústy Nicole Kidman, dabovala Popelku ve Shrekovi nebo Sarah Harper v Návratu do ráje. Mezitím naskočila do kolotoče seriálů - začínala sice nováckým propadákem ON JE ŽENA (moderátorka televizních novin Sabina) - (2004), ale úspěšní HORÁKOVI (maminka Lucka početné sloučené rodiny) a velmi divácky sledovaná ULICE (mrcha Lucie, která své nejlepší kamarádce odloudí manžela) - (2006) její vzestupnou popularitu potvrdily.

L. Benešová nezanedbávala však ani film a televizi - pamatujeme si ji jako potvoru Irenu z filmu, čerpajícího ze skutečných krimi příběhů tzv. orlických vražd - SAMETOVÍ VRAZI (2005), hrála v RO(C)KU PODVRAŤÁKŮ (2006) a BOBULÍCH (2008). V nedávné minulosti hostovala v divadelním spolku HÁTA Olgy Želenské (SEX, LÁSKA A ŽÁRLIVOST), v současnosti ji můžeme vidět v Divadle v Řeznické ve velmi úspěšné (a vyprodané) tragikomedii KABELKY, kde hraje spolu s Nelou Boudovou a Alenou Štréblovou.

V soukromí je Lucie Benešová už 6 let šťastně provdána za hereckého kolegu Tomáše Matonohu (1971), se kterým vychovávají jejího syna Luciána (1998) z partnerství s hereckým kolegou ze studií Filipem Blažkem a společného syna Štěpána (2006). Před několika lety se tito herečtí manželé stali patrony plzeňského Dětského domova a osvojili si holčičku Sáru (2000), před nedávnem k nim začla na víkendy jezdit také její starší sestra Veronika.

Početná rodina momentálně zvelebuje starší větší byt, děti se starají o čtyřnohého kamaráda - jezevčíka a Lucie se ve volnu věnuje keramice a malování, naopak z duše nesnáší cestování v letadle. Všichni si touží splnit velký sen - totiž pořídit si menší domek na ostrově Thassos ve slunném Řecku, kam jezdí již několik let na dovolenou.

Autor: Angelika2808

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lucie Benešová

Benešová Lucie

Naposled navštívené:
Lucie Benešová

Benešová Lucie