Zari

Jennifer Beals

Povolání:
Národnost:
Věk:
60
Narození:
19.12. 1963, Chicago, Illinois, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Jméno herečky Jennifer Beals je pro diváky neodlučitelně spojeno s filmem Flashdance. Konkursu na tento film se zúčastnilo 4000 kandidátek. Křehká dívka s nádhernýma očima a postavou baletky se sice při dynamických tanečních scénách musela nechat zastupovat dublérkou, přesto si rolí v tomto tanečním snímku získala srdce celého světa.

Narodila se 19. 12. 1963 v Chicagu, hlavním městě amerického státu Illinois. Měla jednoho mladšího a jednoho staršího. Otec byl majitelem supermarketu a matka učitelkou. Táta byl černé pleti a zemřel, když bylo Jennifer deset let. Při středoškolských studiích se však spíš než o herectví, zajímala o modeling. Herectví jí zlákalo až poté, co se jako komparsistka zúčastnila natáčení komedie „Můj tělesný strážce“. Začala proto navštěvovat kurzy herectví, režie, scenáristiky a scénografie v chicagském Goodman Theatre. Později studovala herectví také u Eda Kovense v newyorském Professional Workshop. V zahájení studia na University of Yale jí zabránilo natáčení filmu „Flashdance“.

Své herecké nadání potvrdila rolí Evy v humorném zpracování frankensteinovských hororů „Nevěsta“ režiséra F.Roddama. Dveře filmových studií byly pro Jennifer otevřené dokořán. Ovšem herečka si chtěla stůj, co stůj, dokončit vzdělání, kterému dala před další hereckou kariérou přednost. O tři roky později absolvovala s vyznamenáním americkou literaturu na University of Yale.

Na filmová plátna se znovu vrátila až koncem osmdesátých let, ale zjistila, že její herecká pauza byla příliš dlouhá. Ztracenou slávu zpět nezískala. Vytvořila několik zajímavých rolí v nezávislé produkci: „Průšvih, Krev a beton, Smrt v dohledu“. Zajímavá byla také její role tajemné krásky Daphne Monet ve filmu režiséra C. Franklina „Ďábel v modrém“. Hlavní role získávala jen v televizních seriálech, například v roce 1992 „2000 Malibu Road“, nebo „Nothing Sacred“ v roce 1998. Hostovala i v seriálu „The Outer Limits“.

V roce 1986 se provdala za nezávislého režiséra Alexandra Rockwela.


Autor: catamount

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Zajímavosti z regionů

06:00 - 06:35

22 minut již uběhlo
13 minut zbývá do konce

ČT2 - Nové objevy v Pompejích

06:00 - 06:50

22 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

NOVA - Karate ovce (2022) [TV seriál]

06:15 - 06:40

7 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

06:05 - 06:30

17 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Jennifer Beals

Beals Jennifer

Otello Toso

Toso Otello

Vladimir Bibić

Bibić Vladimir

Naposled navštívené:
Jennifer Beals

Beals Jennifer

Otello Toso

Toso Otello

Vladimir Bibić

Bibić Vladimir