Zari

Ellen Barkin

Povolání:
Rodné jméno:
Ellen Rona Barkin
Národnost:
Věk:
70
Narození:
16.4. 1954, Bronx, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ellen Barkin se narodila v newyorském Bronxu 16. dubna 1954. Vzhledem ke skutečnosti, že dětství prožívala ve společnosti svých bratrů, věnovala se spíš chlapeckým druhům zábavy, než panenkám a deníčkům. Se svými bratry trávila navíc většinu svého času, protože její otec byl obchodník a matka ředitelkou nemocnice. Rodičům, vzhledem k poměrně časově náročným povoláním tudíž zbývalo na výchovu dětí pramálo času. Někdy v teenagerském věku přišla Ellen v tmavých prostředích kinosálů na to, že by chtěla být herečkou.

Začala proto navštěvovat newyorskou High School for the Performing Arts.
Na Hunter College pak absolvovala ze starověké historie a dramatu. S hereckým vzděláváním pokračovala u Lloyda Richardse a Marshy Haufrecht. Nějaký čas působila v souboru Ensemble Studio Theatre a byla členkou Actors Studia

Televizní kamera na sebe ale nenechala dlouho čekat a Ellen debutovala v nostalgické komedii „Bistro“ režiséra Levinsona v roli studentky Beth. Ještě více pozornosti získala rolí akrobatky Claire ve snímku „Siesta“.
Koncem osmdesátých let začala získávat filmové role: okresní návladní Osborne v krimi-thrilleru „Policie z New Orleans“, podezřelá z masových vražd ve filmu „Moře lásky“, či role bývalé prostitutky ve filmu režiséra W. Hilla „Johnny Handsome“.
Mezinárodní ohlas přinesla role tajuplné Amandy v komedii „Proměna“, za kterou byla nominována na Zlatý glóbus 1991. Pak si například vystřihla roli s Jackem Nicholsonem ve filmu „Když má muž problémy“. Doposud asi nejvíce herecky zazářila ztvárněním postavy osamělé alkoholické matky, zneužívající dceru, v televizním dramatu „Dřív, než měly ženy křídla“. Dostala za ni Cenu Emmy a další nominaci na Zlatý glóbus.

V osobním životě je Ellen již podruhé vdaná.
Jejím prvním manželem byl známý americký herec Gabriel Byrne, se kterým mají společného syna Jacka Daniela. První manželství ukončila po jedenácti letech v roce 1999.
Podruhé se provdala v červnu 2000 za spolumajitele známé kosmetické firmy Revlon, Rona Perelmana.


Autor: catamount

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

80 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Měnící se planeta

13:35 - 14:25

15 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

15 minut již uběhlo
45 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:25 - 14:25

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ellen Barkin

Barkin Ellen

Naposled navštívené:
Ellen Barkin

Barkin Ellen