Zari

Ursula Andress

Povolání:
Známá jako:
Urshula Andress
Národnost:
Věk:
88
Narození:
19.3. 1936, Bern, Švýcarsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Ursula Andressová se narodila v Bernu (ve Švýcarsku) v rodině, kdy otec pracoval pro vládu, vyrůstala se čtyřmi sestrami a jedním bratrem. Byla vychovávána v absolutní tuhé kázni, které se dá srovnat s dobou ve středověku. Nesměla jít na tancovačku a podívat se na chlapce do 17ti let. V 18ti letech se vydala do Říma, kde natočila v rychlém sledu tři italské filmy (Dobrodružství Giacoma Casanovy, Řetěz nenávisti, Američan v Římě), i když filmy neudělaly žádnou díru do světa, podepsala smlouvu s Hollywoodem.

Zde se potkala s mladým hercem Johnem Derekem, který se stal jejím manželem. V roce 1962 si zahrála ve filmu Dr. No o Jamesovi Bondovi roli, Honey Ryder, kde na sobě ukazovala mokré bikiny a její zjev i film rozpoutaly šílenství, při kterém manželství nevydrželo a bylo rozvedeno. Nikdy ve filmu neukázala herecký talent, ale režiséři ji obsazovali do svých filmů pro její tělesné přednosti.

Jde z filmu do filmu (Zábava v Acapulcu, Čtyři v Texasu, Ona, Co je nového puso). V době natáčení filmu Muž z Honkongu s Jeanem Paulem Belmondem to mezi nimi tak jiskřilo, že Belmondo ji požádal o ruku, ale dostal košem a rozešli se.
Přicházejí další filmy (Casino Royal, Jižní Hvězda, Perfektní pátek).

Režisérům se stále vyplatí herečku dávat do svých lehce erotických filmů. O jednu roli ji připravila i naše herečka Olga Schöberová, která se svým manželem Bradem Harrisnem začala dobývat Hollywood a dostala přednost pro své mládí, ve filmu Její pomsta.

Při natáčení filmu Souboj Titánů se zamilovala do herce Harryho Hamlina, který ve filmu hrál hlavní roli, a ze vztahu se jim narodilo dítě, ale jejich vztah nemělo dalšího pokračování, snad jen soudní tahanice o dítě, o kterého se U. A. neuměla pro svoji kariéru, která upadala, lépe starat. Také jí již bylo 45 let, ale učinkování ve filmech pokračovalo (Petr Veliký, Vyprávění příběhů, Diva, Vraždy, Fantaghiro 3+4, Cremaster 5., Ptačí kázání).

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

3 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Diana a prokletí rodu Spencerů

11:55 - 12:45

8 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:25

3 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

33 minut již uběhlo
27 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ursula Andress

Andress Ursula

Rick Overton

Overton Rick

Chris Parnell

Parnell Chris

Naposled navštívené:
Ursula Andress

Andress Ursula

Rick Overton

Overton Rick

Chris Parnell

Parnell Chris