Zari

Gillian Anderson

Rodné jméno:
Gillian Leigh Anderson
Národnost:
Věk:
56
Narození:
9.8. 1968, Chicago, Illinois, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Gillian Leigh Anderson se narodila devátého srpna roku 1968 v Chicagu, ve státě Illinois. Většinu svého divokého mládí však prožila v Anglii. K filmu měla vždy docela blízko, protože například její otec několik let studoval filmovou školu. Samotná Gillian pak velmi často vystupovala ve školním divadle. V dospělosti se pak přestěhovala do New Yorku, kde si, krom zaměstnání číšnice, splnila sen a získala několik vedlejších rolí v divadelních hrách. Zlom však přišel ve chvíli, kdy Gillian přišla na konkurz k pilotnímu filmu k seriálu The X-Files. I přes fakt, že za sebou neměla ani jednu skutečně známou roli, jen několik drobnějších zkušeností, jí byla role nabídnuta (to vše ale také díky tlaku ze strany tvůrce seriálu Chrise Cartera na studio, který v ní hned uviděl přesnou představitelku pro jednu z hlavních rolí).
Gillian se však producentům pořád nikterak nezamlouvala a všudypřítomné napětí povolil až obrovský úspěch, kterého se Akta X během prvních dvou let dočkala. Je paradox, že i přes obrovský úspěch seriálu se Gillian nikdy nenaskytla žádná skutečně velká filmová role (jak tomu bylo například u Davida Duchovnyho, jejího seriálového partnera). Pravděpodobně nejvýznamnějším (pakliže nepočítám celovečerní Akta X) se tedy dost nespravedlivě stal snímek "The Turning", kde Gillian v několika scénách vystupuje nahá. (Desítky lidí toho samozřejmě hojně využívalo a stále využívá na internetu, po kterém se obrázky z filmu roznesli hned, jakmile začal mít seriál úspěch.) Za zmínku pak stojí Gillianin zatím poslední projekt, televizní film "The House of Mirth". Navzdory českému názvu (Dům radovánek) se nejedná o nic divokého, ale spíše o komorní historické drama. Z filmu je ještě třeba zmínit, že už delší dobu se připravuje pokračování celovečerních Akt X - projekt je však stále brzděn podepisováním smluv.
Po skončení natáčení seriálu se Gillian začala naplno věnovat své rodině. Tu až do roku 2004 tvořila především její malá dcerka Piper, kterou měla od roku 1994 se svým exmanželem. Na konci roku 2004 se Gillian vdala podruhé a se svojí rodinou momentálně žije v Londýně.

Autor: oregon

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Na cestě po Mazurských jezerec...

16:35 - 17:05

8 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Dcery a synové divočiny

16:30 - 17:25

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

73 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

3 minut již uběhlo
72 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gillian Anderson

Anderson Gillian

Zpověď jedné země (Má bhúmí)

Zpověď jedné země
Má bhúmí

Zlatá Kateřina

Zlatá Kateřina

Rio Bravo

Rio Bravo
Rio Bravo

Naposled navštívené:
Gillian Anderson

Anderson Gillian

Zpověď jedné země (Má bhúmí)

Zpověď jedné země
Má bhúmí

Zlatá Kateřina

Zlatá Kateřina

Rio Bravo

Rio Bravo
Rio Bravo