Zari

Nancy Gates

Povolání:
Rodné jméno:
Nancy Mendelson
Národnost:
Narození:
1.2. 1926, Dallas, Texas, USA
Úmrtí:
24.3. 2019, Holmby Hills, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Nancy Gates, americká televizní a filmová herečka se narodila 26. 2. 1926 v Dallasu, ve státě Texas. Nancy patřila mezi ty talentované děti, které se uplatnili nejen v dětství, ale i v dospělosti . Už ve třech letech jí objevil ředitel místní vysoké školy Floyd Graham, a Nan od té doby hrála v učitelském hereckém souboru. Stala se miláčkem diváků, protože byla nejen přirozeně roztomilá a milá, ale i talentovaná a skromná. Ve dvanácti letech se pravděpodobně stala nejmladší zpěvačkou na jevišti s populárním orchestrem ve Kiwanis klubu, a současně se velmi často objevovala jako host se studentskými orchestry v mnoha městech Texasu.

Po úspěších s orchestry Big Spring a Showboat – dostala nabídku do rozhlasu, kde od třinácti let úspěšně natáčela populární skladby pro celostátní vysílání. V patnácti měla takovou jevištní průpravu, že by jí záviděl ledasjaký ostřílený divadelní a hudební harcovník.V roce 1941 byla pozvána do Hollywoodu, k filmové spol. RKO, a v předvečer odjezdu byla vyznamenána cenou Miss Gates. Její příznivci ji nejen obdarovali spoustou dárků, ale přáli jí hlavně úspěch. Nebylo divu, z Nan se stala velice okouzlující osobnost.

Nancy Gates debutovala v roce 1942 ve filmu The Magnificent Ambersons, a v tom samém roce to byly dva další snímky - Hitlers Childern a The Great Gildersleeve. Od té doby hrála ročně v průměru ve třech filmech např: Behind the Rising Sun, Nevada, The Master Race a Bride by Mistake. Jejími rolemi byly dívky a odvážné ženy ve filmech westernových, nebo i sci-fi.

Po válce to byly filmy - The Atomic City, nebo parafráze na Tři mušketýry - At Sword's Point v roce 1952. Její prací se stalo také natáčení seriálů a TV filmů. Nancy hrála v 55 TV filmech a do těch bych zařadila i práci na seriálech - Maverick, Gunsmoke, Perry Mason, a.j. U nás jsem mohli Gatesovou vidět ve westernu - Přestřelka v Dodge City – 1959. Poslední film, který natočila byl v roce 1960 byl Comanche Station.

V roce 1969 ukončila svou uměleckou činnost hlavně proto, že se chtěla starat o svou početnou rodinu. Provdala se totiž za Hollywoodského obchodního ředitele J. Williama Hayese, a narodily se jí a vychovávali spolu čtyři děti.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Na cestě (2006) [TV cyklus]

16:45 - 17:15

14 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Když se Seina vylije z břehů

16:35 - 17:25

24 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Odpolední Počasí

16:57 - 17:00

2 minut již uběhlo
1 minut zbývá do konce

Prima - Inkognito (2021) [TV pořad]

16:40 - 17:55

19 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Nancy Gates

Gates Nancy

La calle de la amargura

La calle de la amargura
La calle de la amargura

Naposled navštívené:
Nancy Gates

Gates Nancy

La calle de la amargura

La calle de la amargura
La calle de la amargura