Zari

Lukáš Hejlík

Povolání:
Národnost:
Věk:
44
Narození:
27.1. 1980, Most, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Český herec Lukáš Hejlík se narodil 27. ledna roku 1980 (znamení Vodnář). Vyrůstal v Citolibech u Loun. Vystudoval Obchodní akademii v Lounech a poté studoval na Vyšší odborné škole herecké v Praze – Michli, kterou absolvoval v roce 2002. Jeho pedagogy byli Jan Hartl a Eva Hodinová, v rámci studia spolupracoval také s režiséry Helenou Glancovou a Otomarem Krejčou.

Po ukončení studia prošel Lukáš Hejlík několika divadelními angažmá. Nejprve se jednalo o Jihočeské divadlo v Českých Budějovicích, kde působil jeden rok. Poté se stal členem činohry Městského divadla Brno. Hostoval také ve Slezském divadle v Opavě. Na divadelních prknech vytvořil mladý herec řadu zajímavých rolí, mezi které můžeme např. zařadit roli Ariela ve hře BOUŘE, dále postava Trepleye v inscenaci RACEK, ztvárnil také postavu Francka v MARYŠE, Laca v dramatu JEJÍ PASTORKYŇA, zazářil jako Emil ve SLAMĚNÉM KLOBOUKU či jako Mortimer v MARII STUARTOVNĚ, na svém kontě má také roli Bricka v KOČCE NA ROZPÁLENÉ PLECHOVÉ STŘEŠE a mnoho dalších postav.

Poslední jmenovaná role (Brick) byla ztvárněna ve filmové verzi KOČKY NA ROZPÁLENÉ PLECHOVÉ STŘEŠE slavným americkým hercem Paulem Newmanem. Lukáš Hejlík přiznává, že laťka na tuto roli je nasazena velmi vysoko, ale mladý talentovaný herec si s ní poradil na výbornou. Kromě divadelní činnosti ho též můžeme vidět před filmovou a televizní kamerou. Společně s rebelkou Agátou Hanychovou se objevil ve filmu CRASH ROAD (2007, režie Kryštof Hanzlík), jehož postprodukce trvala téměř dva roky, čímž film poněkud ztratil na své aktuálnosti. Společně s Jiřím Mádlem natočil Lukáš Hejlík film SPIKNUTÍ, na jehož natáčení vzpomíná jako na chvíle plné legrace. Televizní diváci si sympatického herce mohou pamatovat ze seriálu DOBRÁ ČTVRŤ, avšak více zřejmě utkví v hlavě svých fanynek jako Tomáš Meduna, prezident módní společnosti KM Styl v seriálu OŠKLIVKA KATKA na TV Prima.

Vlastním projektem Lukáše Hejlíka je tzv. scénické čtení s názvem LiStOVáNí. Jedná se o jakousi podobu čteného divadla, která již úspěšně funguje několik let. L. Hejlík zde představuje nejrůznější zajímavé knihy na různých místech – např. v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Bratislavě atd. Sám Lukáš Hejlík mezi svými mnoha oblíbenými autory uvádí např. A. P. Čechova, T. Becketta či E. Hakla.

Ve stylu své role v seriálu OŠKLIVKA KATKA spolupracuje Lukáš Hejlík s velkou oděvní firmou a stal se její tváří. Jedná se o firmu, jejíž produkty jsou určeny více pro mladší generaci, přesto se jedná o oděvy společenské. Mladému člověku, který se příliš neorientuje v tomto odvětví módy, je právě tato kampaň nápomocná ve výběru správného společenského oděvu. Lukáš se rovněž stal patronem pořadu JAK SE STAVÍ SEN.

Lukáš Hejlík je ženatý, s manželkou Veronikou vychovávají dceru Klárku. Žijí na farmě v Říčkách u Brna, kde se věnují zdravému životnímu stylu. Pěstují ovce a vyrábějí zdravé potraviny. Příroda a život v ní společně s četbou a poslechem hip hopu – to jsou jedny z mnoha zájmů mladého sympatického herce Lukáše Hejlíka.

Zdroj: Týdeník Televize 6/2009, čl. D. Benešové – Trčkové, str. 10 s využitím informací dostupných na webové síti

Autor: Hortensie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Lukáš Hejlík

Hejlík Lukáš

Salon krásy (Beauty Shop)

Salon krásy
Beauty Shop

Stéphane de Rocquigny

de Rocquigny Stéphane

Wilbur Mack

Mack Wilbur

Guillaume Enard

Enard Guillaume

Naposled navštívené:
Lukáš Hejlík

Hejlík Lukáš

Salon krásy (Beauty Shop)

Salon krásy
Beauty Shop

Stéphane de Rocquigny

de Rocquigny Stéphane

Wilbur Mack

Mack Wilbur

Guillaume Enard

Enard Guillaume