Zari

Eddie Redmayne

Povolání:
Rodné jméno:
Edward John David Redmayne
Národnost:
Věk:
42
Narození:
6.1. 1982, Londýn, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Navštěvoval Eton College, pak pokračoval ve studiu dějin umění na Trinity College v Cambridge, kde promoval v roce 2003. Při studiích hrál v National Youth Music Theatre.

Profesionálně se na jevišti poprvé objevil Shakespeare's Globe Theatre ve hře "Dvanáctá noc" v roce 2002. Získal cenu za mimořádný objev a v následujících letech potvrdil svůj talent dalšími cenami.

Po několika epizodních rolích v seriálech, se dočkal první a hned hlavní role, Alexe, v misteriózním filmu Like Minds (2006) s Toni Colletteovou. Další jeho velké role nastaly, když hrál homosexuálního syna Julianne Mooreové a Stephena Dillanea, v dramatu Savage Grace (Divoká krása, 2007); podivínský Gordy v romantickém dramatu The Yellow Handkerchief (2008) s Williamem Hurtem, Marií Belloovou a Kristen Stewartovou; Angel Clare v televizním dramatu Tess of the D'Urbervilles (2008) s Gemmou Artertonovou a Hansem Mathesonem; nesmělý pohřebák Qwerty Doolittle zamilovaný do Jessici Bielové v dramatu nabytém hvězdami Powder Blue (2009); Ralph Keyes v dramatu Glorious 39 (2009); Osmund v historickém hororu Black Death (Černá smrt, 2010) se Seanem Beamem.

Autor: jorgemar

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Eddie Redmayne

Redmayne Eddie

Martin McDougall

McDougall Martin

LisaGay Hamilton

Hamilton LisaGay

Naposled navštívené:
Eddie Redmayne

Redmayne Eddie

Martin McDougall

McDougall Martin

LisaGay Hamilton

Hamilton LisaGay