Zari

Joan Leslie

Povolání:
Rodné jméno:
Joan Agnes Theresa Sadie Brodel
Národnost:
Narození:
26.1. 1925, Detroit, Michigan, USA
Úmrtí:
12.10. 2015, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Joan Leslie díky své matce, která byla klavírní virtuoskou, se dostalo hudebního vychování, stejně jako dvěma starším sestrám. V polovině třicátých let když otec, bankovní úředník ztratil práci, sestry založily taneční a pěvecké trio Three Brodels a finančně tak podporovaly rodinu. V roce 1936 Joanin talent upoutal agenta z MGM, dostala šestiměsíční smlouvu a 200 dolarů týdně. První role byla v dramatu Camelie (1936) s Gretou Garbo. Její dialogy byla vystříhány a zůstala jen jako nekreditovaná v několika záběrech. Pokračovala řadou dalších dětských nekreditovaných rolí naž do počátku čtyřicátých let. Stala se vyhledávanou pro své umění rozplakat se, kdykoliv režiséři potřebovali.

Od roku 1941 už byla ve stabilním kádru Warner Brothers a rolí přibývalo, čtyři filmy ročně nebyla výjimka a v roce 1945 už byla hvězdou. Po roce 1947 se Joan věnovala výchově svých dcer a pracovala už jen příležitostně, více pro televizi než pro film. Vadila jí uvolněná hollywoodská morálka. Později spravovala firmu Leslie, která se zabývala oděvním návrhářstvím.

Joan Leslie, oddaná katolička, byla od roku 1950 vdaná. Manžel, William Caldwell, byl gynekolog a společně vychovali dvojčata, dcery, které se v dospělosti staly učitelkami. William zemřel v roce 2000.

Leslie zemřela 12. října 2015 v Los Angeles ve věku 90 let. Nejbližší pozůstalí jsou její obě děti a sestra Betty. Starší sestra Mary zemřela čtyři měsíce před Joaninou smrtí.

Autor: Petrkey

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Joan Leslie

Leslie Joan

Naposled navštívené:
Joan Leslie

Leslie Joan