Zari

Gottfried Vollmer

Povolání:
Národnost:
Věk:
71
Narození:
7.7. 1953, Göttingen, Dolní Sasko, NSR
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Narodil se 7. července 1953 v Göttingenu a se svými 199 centimetry patří k nevyšším hercům vůbec. Vystudoval v Berlíně a na jevišti vynikl poprvé v roce 1980. V 90 letech natočil čtyři celovečerní filmy a spolupracuje prakticky se všemi německými televizemi, především pří natáčení seriálů.

Gottfried je sice rozvedený, udržuje však velmi intenzivní vztah s bývalou manželkou, s níž má dceru Marlene. Má i nesporné hudební nadání, výborně hraje na klavír a na kytaru. Léta se také věnoval profesionálně tanci, především stepu. Vyznává tradiční přírodní filozofii ayurvrda. První krůžčky k jejímu poznání učinil ve Švýcarsku, poté strávil několik měsíců přímo v Indii, aby se nakonec stal učitelem meditace. O té doby také pořádá specializované kurzy a semináře. Bývalý basketbalista patří k největším současným německým komikům.

V Kobře 11 hraje Dietra Bonratha, policistu, který má za kolegu Horsta Herzbergera, oba dva jsou jako dvojka Laurel a Hardy, nebo u nás jako Voskovec a Werich. V seriálu má také syna Jochena.

Autor: Lusa

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Gottfried Vollmer

Vollmer Gottfried

Naposled navštívené:
Gottfried Vollmer

Vollmer Gottfried