Zari

Filip Kaňkovský

Povolání:
Národnost:
Věk:
39
Narození:
1.5. 1985, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Filip Kaňkovský se narodil 1. 5. 1985 v Praze. První divadelní zkušenosti získal s amatérským spolkem, kde hráli hry divadla Járy Cimrmana.

V letech 2006-2009 studoval hru na klavír a trombón na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Poté studoval pod vedením E. Salzmannové a A. Švehlíka v letech 2009 – 2015 obor činoherního herectví na DAMU.

Jeho první filmovou rolí byla role ve filmu ... A BUDE HŮŘ v režii Petra Nikolaeva. S tím později spolupracoval i na filmech KLUB OSAMĚLÝCH SRDCÍ, nebo LIDICE.

Od roku 2014 je v angažmá v Národním divadle, kde si již zahrál v několika inscenacích.(Konec masopustu, Deváté srdce, Les, Po Sametu, Strakonický dudák, Ze života hmyzu, Zemětřesení v Londýně, V rytmu swingu buší srdce mé).

Vedle Národního divadla hostuje také v divadle Komedie (Naše třída, Rozkvetly sekery), divadle Minor (O Smolíčkovi) a v Činoheráku Ústí (Klub rváčů, Konference ve Wannsee). Je členem divadelního uskupení Tygr v tísni a spoluzakladatelem uskupení Proč!.

Mezi jeho významnější filmové role lze zařadit roli Špíny v již zmiňovaném …a bude hůř. Dále pak role Choppera ve filmu Serena (rež. S. Bier), roli Zdeňka Zahrádky v Příběhu kmotra (rež. P. Nikolaev) nebo roli Voříška ve filmu Celebrity s.r.o. (rež. M. Šmídmajer)

Objevil se také v několika seriálech ČT (Čtvrtá hvězda, Případy 1. oddělení, Policie Modrava, Škoda lásky), v internetovém seriálu Pizza boy (díl Hergot na Stream.cz), v dokumentárním filmu Návrat do Adriaportu (rež. A. Babanová) a ve studentském filmu Haka (rež. A. Hobzik), na kterém i dramaturgicky spolupracoval a který získal ocenění Český tučňák.

Kromě divadelní a filmové práce se také věnuje rozhlasovým hrám, je frontman a klávesista kapely Green Småtroll (kapela získala žánrovou cenu Anděl 2009 v kategorii Ska & Reggae za album Rude Jazz) a reggae selector pod pseudonymem Papa Kani. Spolupracuje jako muzikant i s dalšími kapelami a interprety a začíná se věnovat scénické hudbě.

Filip mluví anglicky a francouzsky.

Mezi jeho další zájmy patří kresba, cyklistika, turistika, stolní tenis, loutkoherectví a pivo.

Kapela: bandzone.cz/greensmatroll

Showreel:
https://www.youtube.com/watch?v=qz42FvuQqyY

Manager: Lenka Daňková, +420 777 817 021, L.Dankova@artagent.cz

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Magnum (1980) [TV seriál]

15:55 - 16:45

16 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

15:55 - 16:50

16 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

NOVA - Výměna manželek (2004) [TV poř...

15:30 - 16:57

41 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Prima - Ano, šéfe! (2009) [TV pořad]

15:30 - 16:40

41 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Filip Kaňkovský

Kaňkovský Filip

Joan Shawlee

Shawlee Joan

Naposled navštívené:
Filip Kaňkovský

Kaňkovský Filip

Joan Shawlee

Shawlee Joan