Zari

Chris O'Dowd

Povolání:
Národnost:
Věk:
44
Narození:
9.10. 1979, Boyle, Roscommon, Irsko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Chris O’Dowd pochází z Irska;, narodil se 9. října 1979 ve městě Sligo a vyrostl ve městě Boyle. Je nejmladší z pěti dětí, jeho matka pracuje jako právní zástupkyně a otec je grafický designér. Chris vystudoval univerzitu v Dublinu a poté navštěvoval Londýnskou akademii hudebního a dramatického umění. Tam se také poprvé setkal se svou pozdější hereckou kolegyní Katherine Parkinson (Jen Barber v seriálu The IT Crowd).

Seriál The IT Crowd, ve kterém ztvárnil postavu IT technika Roye, přinesl Chrisovi obrovskou popularitu. Objevil se také v několika dalších seriálech na BBC nebo na irské televizi a také v mnoha filmech. Například za roli ve skotském filmu Festival obdržel v roce 2005 cenu BAFTA v kategorii Nejlepší herec ve skotském filmu.

Chris je už od mládí fanouškem britského scénáristy a režiséra Grahama Linehana, který je mj. autorem The IT Crowd. Rád hraje tenis, dříve dokonce reprezentoval Irsko, a také rád sbírá obaly od čokoládových tyčinek Yorkie, jeho sbírka čítá už přes 1000 kusů.

O své nejznámější roli, postavě Roye, sám říká: "Je to uslintánek s vyšším sebevědomím, než na jaké opravdu má. Trochu útočný a stejně plný strachu. Arogantní a ignorantský hlupák. Funguje jako postava jen ve spojení s Mossem. Kdyby tam Moss nebyl, nefungovalo by to. Tyto dvě postavy mohou existovat pouze v páru. Můžete si představit jejich první den na univerzitě, kde všichni ostatní se baví v baru, jen oni dva sedí u počítačů. První týden na sebe pravděpodobně ani nepromluví, ani se nespřátelí s kýmkoliv dalším z celé koleje. Dost tomu odpovídají."

Autor: azenka

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

50 minut již uběhlo
6 minut zbývá do konce

ČT2 - --

19:50 - 20:00

0 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Televizní noviny (1994) [TV po...

19:30 - 20:20

20 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Prima - Krimi zprávy (2011) [TV pořad]

19:40 - 19:55

10 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Chris O'Dowd

O'Dowd Chris

Ohnivá bouře (Firestorm)

Ohnivá bouře
Firestorm

Hrubé zrno

Hrubé zrno

Naposled navštívené:
Chris O'Dowd

O'Dowd Chris

Ohnivá bouře (Firestorm)

Ohnivá bouře
Firestorm

Hrubé zrno

Hrubé zrno