Zari

Alicja Bachleda-Curuś

Povolání:
Rodné jméno:
Alicja Bachleda-Curuś
Národnost:
Věk:
41
Narození:
12.5. 1983, Tampico, Mexiko
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Až do horkého Mexika zavály pracovní povinnosti polského geologa Tadeusz Bachleda-Curuś a jeho ženu Lidii. A právě tady se jim 12. května 1983 narodila a krátký čas i vyrůstala dcerka Alicja.

Po návratu do Polska žili v Krakově, kde Alicja navštěvovala gymnázium s rozšířenou výukou jazyků. Mimo rodné polštiny se tedy domluví i anglicky, španělsky a německy, což jí už v mládí umožnilo navazovat kontakty v zahraničí.

Vystudovala Lee Strasberg Theatre and Film Institute v New Yorku v USA a nyní je členkou European Film Academy - EFA a také Screen Actors Guild - SAG. Začátky její umělecké kariéry však musíme hledat už v ranném dětství v Polsku, kdy se jako malá holčička s úspěchem zúčastnila dětského pěveckého festivalu a v deseti letech pak poprvé stála před filmovou kamerou ve snímku Tajemnica szkolnego dzwonka (1993).

O něco později získala roli ve Wajdově Panu Tadeáši (1999), a také ve válečném dramatu Wrota Europy, kde už ztvárnila jednu z hlavních rolí (Zošku). Roku 2004 se objevuje v německém filmu Sommersturm a o tři roky později se vrací do svého rodného Mexika, kde natáčí thriller Trade. Krásné a charismatické dívky si všichni povšimnou a tak na její konto rychle přibývají další nabídky a další role.

V současné době žje Alicja se svým přítelem, irským hercem Colinem Farrellem a synkem Henry Tadeuszem v USA a kromě filmování se zabývá i modelingem a zpíváním. Má staršího bratra Tadeusze, který je pilotem a jejich jméno "Bachleda" naznačuje, že patří do jedné z největších a nejznámějších rodin polských horalů.

Autor: green-tea

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

172 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

08:30 - 09:20

21 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

21 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:45 - 09:10

6 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alicja Bachleda-Curuś

Bachleda-Curuś Alicja

Naposled navštívené:
Alicja Bachleda-Curuś

Bachleda-Curuś Alicja