Zari

Petr Vančura

Povolání:
Známý jako:
Petr Vancura
Národnost:
Věk:
40
Narození:
8.9. 1984, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herec Petr Vančura stanul na profesionálním jevišti v čase studia pražské Divadelní akademie múzických umění, neboť na jeho scéně, divadla Disk hrál v Erbenově Kytici nebo v představeních jakými byli původní Havlíkův a Suchého muzikál Elektrická puma nebo Balada o velkém kostlivci, v němž dostal příležitost zahrát si titulní postavu. P. Vančuru ale bylo vidět i na jiných divadelních jevištích, než je studentská scéna, a tak vystupoval na prknech Klubu Roxy či Studia Ypsiolon. P. Vančura není obsazován jenom do alternativních divadelních rolí, ale občas je vidět i v dramatičtějších a pro divadlo klasičtějších rolích, k nimž lze zařadit Ivana z Dostojevského Bratrů Karamazových či postavu detektiva Hercula Poirota z představení Orient Expres. V současné době je P. Vančura členem pražského alternativního divadla Alfred ve dvoře, kde jej můžeme vidět například v autorském představení Zlatý Diviš, v němž exceluje v roli profesionálního v.i.p..

Film: Petr Vančura se před kamerou poprvé objevil v psychologickém snímku V. Olmera Tuláci, kam byl obsazen do role Koryho. Další role na Vančuru čekaly v Křístkově pohádce Tajemství Lesní země, kde hrál Vojtu nebo v americkém koprodukčním pokračování dnes již kultovního filmového hororu E. Rotha Hostel II, v němž jsme jej viděli v roli Pavla. Zatím poslední filmovou příležitost, titulní roli, si P. Vančura odbyl ve filmu Sladká, ale i nahořklá balada o Milošovi Láskovi.

Divadlografie – herecká (výběr): ? – Fjodor Michajlovič Dostojevskij: Bratři Karamazovi (Ivan); Čardym (Dima); Ferdinand Havík & Jiří Suchý: Elektrická puma; John Sinclair (Suko); Jiří Havelka: Kam vítr, tam pláž; Karel Jaromír Erben: Kytice; Jason Dark: Little Show of Doctor Death; Mente Captis (stvořitel světa); Petra Tejnorová: Osobní anamnéza; Aghata Christie: Orient Express (Hercule Poirot); Písničky s Lidojedem (ďábel / stepař s hřebíkem v botě); Ladislav Klíma: Utrpení knížete Sternenhocha (trhan); 2oo6 – Michel de Ghelderode: Balada o velkém kostlivci (velký kostlivec); 2oo7 – Whilliam Shakespeare: Titus Andonicus; 2oo8 – Velmi společenské tance; Petr Šourek: Zlatý Diviš (profesionální v.i.p.) …

Autor: řepešínský

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

04:25 - 04:45

10 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

ČT2 - Zapomenuté výpravy (2005) [TV ...

04:25 - 04:50

10 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

NOVA - My, chalupáři

03:20 - 04:45

75 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

Prima - Jak se staví sen (2007) [TV po...

04:00 - 05:00

35 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Petr Vančura

Vančura Petr

Jean Inness

Inness Jean

Adolfo Belletti

Belletti Adolfo

Celia Faivre d'Arcier

Faivre d'Arcier Celia

Naposled navštívené:
Petr Vančura

Vančura Petr

Jean Inness

Inness Jean

Adolfo Belletti

Belletti Adolfo

Celia Faivre d'Arcier

Faivre d'Arcier Celia