Zari

Justin Svoboda

Povolání:
Národnost:
Věk:
45
Narození:
3.7. 1979, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Justin Svoboda se mimo svou uměleckou práci věnuje také už několik let produkci Festivalu komorní hudby Český Krumlov a mimo to je i aktivním sportovcem, ať na fotbalovém hřišti, ve vodě či na lyžích, popřípadě v sedle koně či s kordem v ruce.

Justin Svoboda se k herectví dostal víceméně náhodou a sice, když ve čtvrtém ročníku arcibiskupského gymnasia vstoupil do studentského amatérského uskupení Ararat. Svoboda poté vystudoval katedru alternativního a loutkového divadla pražské Divadelní akademie múzických umění a nastoupil do svého angažmá u kladenského divadla Lampion. Mimo herecký post se Svoboda na scéně pohubuje též coby moderátor, spolupracuje s pražským Collegium Marianum a hostuje v pražském divadle Alfréd ve Dvoře i ve Státní opeře Praha.

Justin Svoboda se před kamerou objevil zatím jen v zahraničních či koprodukčních filmech, ke kterým lze zařadit Ormeův válečný velkofilm Útěk z pevnosti Colditz, kde si zahrál jednoho z vojáků a potom coby chlapec v del Torově světově veleeúspěšném Hellboyovi.

Justin Svoboda se jako hudebník dokáže poprat s kytarou, saxofonem, trubkou i zobcovou flétnou.

Justin Svoboda má na svém kontě kromě předkola nominace na Cenu Alfreda Radoka 2oo7 také ocenění na festivalu Mateřinka 2oo6. Svoboda si navíc z festivalu Přelet nad Loutkářským hnízdem v r. 2oo4 za představení Dlouhý, Široký a Bystrozraký odvezl cenu Erik pro nejlepší inscenaci a s inscenací Dobyvatel si zasloužil Zvláštní cenu festivalu Slavianský venec Moskva 2oo7.

zdroj: Daniel Rubeš - Lexikon osobností české a slovenské kultury

Autor: řepešínský

Životopis (biografie) / Informace:
Narodil se 3. července 1979 a je po generace rodilý Pražák, pragofil a pragocentrik (ačkoli Krumlov, Tábor, Děčín a samozřejmě Kladno má také rád). Do školy chodil rovných 20 let a dozvěděl se spoustu věcí, které předtím nevěděl, ba ani netušil. Rád jí, spí, bdí, mluví a strašně nerad píše. Cokoliv. Mezi své koně počítá etymologii, jazyky, historii, hlasitý zpěv a divadlo.

O sobě řekl:
Šťastným řízením osudu mi poslední oř vydělává na chléb vezdejší. Je sice třeba ho štvát z Vyšehradu do Libeňské synagogy přes Alfréda ve dvoře a Státní operu, prohánět ho po dlažbě moderování, nechat tryskem přesvištět před kamerou, aby mohl, ač zpěněn, poklusávat na kladenské jízdárně.


Autor: pavlinam

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Komisař Montalbano (1999) [TV ...

23:05 - 01:00

0 minut již uběhlo
115 minut zbývá do konce

ČT2 - Rockerky (2002)

22:55 - 00:30

10 minut již uběhlo
85 minut zbývá do konce

NOVA - Na vaší straně

22:55 - 23:40

10 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Honeymoon - líbánky k nepřežit...

22:55 - 23:45

10 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Justin Svoboda

Svoboda Justin

Ed Scheid

Scheid Ed

Naposled navštívené:
Justin Svoboda

Svoboda Justin

Ed Scheid

Scheid Ed