Zari

Alexander Courage

Povolání:
Rodné jméno:
Alexander Mair Courage Jr.
Národnost:
Narození:
10.12. 1919, Filadelfie, Pensylvánie, USA
Úmrtí:
15.5. 2008, Pacific Palisades, Los Angeles, USA
Životopis (biografie) / Informace:
Alexander Courage (roz. Alexander Mair Courage jr. 10.12.1919, Filadelfie, Pensylvánie - 15.5.2008, Pacific Palisades, Kalifornie) byl hudebník a skladatel.

V dětství se syn skotského otce a franko-americké matky přestěhoval do New Jersey, kde bral lekce piana a trubky. Z Eastman School of Music, Rochester, má titul (1941). V roce 1942 byl vojínem u americké Army Air Corps. Často spolupracoval s Jerry Goldsmithem (RAMBO). Měl přezdívku Sandy. Spoluzaložil Composers and Lyricist Guild of America, reprezentující je v 50.-70. letech. Znám byl "fanfárou STAR TREK". Autor STAR Trek G. Roddenberry k ní napsal text, prý aby dostával půl autorského honoráře. Jako pomsta se na autogramiádách někdy podepsal jeho jménem. V roce 2000 v rozhovoru řekl, že nikdy nebyl fanouškem sci-fi. Jako oceňovaný fotograf publikoval v Life a Colliers. Byl ženatý se Shirley Pumpelly - až do její smrti v roce 2005. Přežily ho mj. čtyři nevlastní děti a šest vnoučat.

Pracoval i na JULIA MISBEHAVES (1948, režie Jack Conway); POLICE STORY (1967, Vincent McEveety); INDIANA JONES AND TEMPLE OF DOOM (1984, Steven Spielberg); STAR TREK BEYOND (2016, Justin Lin)...

Autor: SvoKar

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Alexander Courage

Courage Alexander

Michael A. Levine

Levine Michael A.

Naposled navštívené:
Alexander Courage

Courage Alexander

Michael A. Levine

Levine Michael A.