Zari

Blanche Friderici

Povolání:
Národnost:
Narození:
21.1. 1878, Brooklyn, New York, USA
Úmrtí:
23.12. 1933, Visalia, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Blanche Friderici, rodačka z Brooklynu v New Yorku. Její rodiče byli William E. Friderici a Rosetta Elizabeth Freeman Friderici.

Friderici netoužila být herečkou, ale spíše učitelkou herectví. Zrak jí však začal selhávat, zhoršoval se natolik, že přestala číst, a tak se od výuky herectví obrátila k herectví. Obdivovatel jejích přednášek ji představil impresáriovi Davidu Belascovi, který ji obsadil do filmu The Darling of the Gods.

V letech 1914 až 1927 se Friderici objevila v devíti divadelních představeních na Broadwayi v New Yorku, včetně inscenace 39 East (1919) a jako paní Davidsonová ve hře Rain.

Friderici se od roku 1920 do roku 1934 objevila v šedesáti filmech. Jejím debutem byla role slečny McMastersové ve filmové adaptaci 39 East (1920). Ve filmu Night Nurse (1931), kde hráli Barbara Stanwyck a Clark Gable, hrála hospodyni. Její poslední filmovou rolí byla manželka majitele motelu ve filmu Stalo se jedné noci (1934).

V roce 1925 se provdala za Donalda Campbella.

24. prosince 1933 na cestě autem na vánoční bohoslužbu v Národním parku General Grant se svým manželem vedoucím výpravy, zemřela na infarkt těsně poté, co dorazili do Visalia v Kalifornii.

Autor: Petrkey

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Blanche Friderici

Friderici Blanche

Lori Jo Hendrix

Hendrix Lori Jo

Dick Curtis

Curtis Dick

Naposled navštívené:
Blanche Friderici

Friderici Blanche

Lori Jo Hendrix

Hendrix Lori Jo

Dick Curtis

Curtis Dick