Zari

Claire Du Brey

Povolání:
Národnost:
Narození:
31.8. 1892, Bonner's Ferry, Idaho, USA
Úmrtí:
1.8. 1993, Los Angeles, Kalifornie, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Claire Du Breyová se narodil v Bonner's Ferry v Idahu etnickému chorvatskému otci z Dalmácie a irsko-americké matce Lilly. Její rodiče se vzali 9. listopadu 1891 v Pocatello, Bannock County v Idahu. Claire byla vychována jako katolička a navštěvovala klášterní školu.

Filmovou kariéru začala ve studiu Universal a postupně hrála s téměř všemi většími společnostmi. Pozoruhodnější filmy, ve kterých se objevila, byly Anything Once (1917), Social Briars (1918), The Devil's Trail (1919), What Every Woman Wants (1919) a Dangerous Hours (1919). Její kariéra upadala s érou zvuku a později hrála převážně jen malé role.

Ve 30. letech působila jako agentka pro jiné herce. Mezi její klienty patřili Mary Carlisleová, Richard Cromwell a Kitty Kellyová.

Du Breyová byl zdatná v atletice, vynikala v plavání, jízdě na koni, golfu, tenisu a motorismu. Byla pět stop sedm palců vysoká, vážila 130 liber a měla kaštanové vlasy a hnědé oči a živě se zajímala o zahradnictví.

Podle dvou biografií herečky Marie Dresslerové vydaných na konci 90. let měly Dresslerová a Du Breyová dlouhodobý romantický vztah.

Du Breyová se 25. listopadu 1911 provdala za losangeleského lékaře Normana Gatese; pár se rozvedl na počátku 20. let. 1. srpna 1993 zemřela v Los Angeles ve věku 100 let.

Autor: Petrkey

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Claire Du Brey

Du Brey Claire

Claudia Koll

Koll Claudia

Naposled navštívené:
Claire Du Brey

Du Brey Claire

Claudia Koll

Koll Claudia