Zari

John Nettles

Povolání:
Národnost:
Věk:
80
Narození:
11.10. 1943, St. Austell, Cornwall, Anglie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
John Nettles patří k nejpopulárnějším britským hercům, kterého proslavily dvě tv role. John Nettles se narodil 11. října 1943, pod jménem John Vivien Drummond Nettles ve St Austele, Cornwallu, v Anglii. Narodil se z rizikového těhotenství, kdy porod nebyl lékaři doporučován, a byl po narození adoptován Ericem a Elsie Nettlesovým, když jeho biologická matka, která za války pracovala jako zdravotní sestra, byla přijata na psychiatrické oddělení a zde ve 28 letech letech umírá. První informaci o svém stavu se dozvídá až po nástupu do školy. Začal pátrat po svých předcích, podařilo se mu jenom zjistit, že má strýce a tety. Tátu nikdy nenašel a zřejmě mu ani nechyběl, neboť náhradní rodina mu všechno vynahradila.

Na počátku 60. let začal studovat historii a filosofii na southamptonské universitě a zde si již pohrával s ochotnickým divadlem, kde odehrál několik her a ztratil ostych z diváků. V letech 1969 – 1970 účinkoval v northcotském divadle a též se poprvé objevil na filmovém plátně, první film se jmenoval Ještě jednou. Přihlásila se televize a šel z role do role, hlavně v seriálech jako: Robin ze Sherwoodu, Dickensův Londýn, Ptačí játra. V osmdesátých letech přicházely výrazné role a další příležitosti a hlavně přichází kriminální, seriál Bergerac, který má 87 dílů a natáčel se deset let.

Vzal si přestávku od filmové kamery a opět se na pět let upsal divadlu a stal se členem Královské shakespearovské společnosti, kde účinkoval ve hrách Zimní pohádka, Veselé paničky windsorské, Julius Caesar, Richard III, Ďáblův osel. Vystupuje v dalších filmových rolích, v seriálu Boon a v parodii Detektivové. A zde přichází jeho životní role - kriminální seriál Vraždy v Midsomeru, kde hraje šéfinspektora Toma Barnabyho.

Zde hraje dobrého detektiva, pro jeho ženu Joyce je dobrým manželem a pro dceru Cully je výtečným tátou. Během 81 dílů, které natočil, vystřídal tři partnery, které zaškolil a oni odchází na jiné místo. S Danielem Cassey (1997 – 2003), Danem Scottem (2004 – 2005), Jasonem Hughesem (2005 - 2011) vytvořili pár, který si poradil s největšími zločinci a vražd nebylo málo. John rád vzpomíná na natáčení s hercem Danielem Cassey a na Jasone Hughese, se kterým vytvořili ideální pár. Pro herce Dana Scotta nenachází slov, mezi nimi na place to jiskřilo, nebyl mezi nimi dobrý vztah, a proto Scott ze seriálu brzy odchází.

Je odzvoněno, byl promítnut poslední díl Fit pro vraždu. Po odchodu do důchodu, jej vystřídal herec Neil Dudgeon, Nettles končí ale Barnaby zůstává, nový příchozí je totiž v roli, bratranec John. Seriál pokračuje.

Nezůstává stranou, podílí se na dokumentárním filmu Normanské ostrovy ve válce a je autorem několika knih. V soukromém životě se poprvé oženil v roce 1966, kdy si bral za ženu Joyce, se kterou má dceru Emmu. V roce 1979 se rozvedli a až v roce 1995 se podruhé oženil, kdy si bral Cathryn Sealeyovou, kterou potkal během práce na pantomině. Spolu ještě v roce 2011 žili v Pyworthu, v hrabství Devon. V roce 2010, herec John Nettles obdržel Řád britského impéria.

Dále účinkoval: Pes baskervillský, Romeo a Julie, Rodinná válka, Všichni muži jsou smrtelní...

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Případy 1. oddělení (2014) [TV...

20:10 - 21:10

24 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

ČT2 - Pluk mizerů

20:00 - 21:00

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Anděl (2008) [TV se...

20:20 - 21:40

14 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Prima - Malý pitaval z velkého města (...

20:15 - 21:40

19 minut již uběhlo
66 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
John Nettles

Nettles John

Eduard Duda

Duda Eduard

Naposled navštívené:
John Nettles

Nettles John

Eduard Duda

Duda Eduard