Zari

David Tennant

Povolání:
Rodné jméno:
David John McDonald
Národnost:
Věk:
53
Narození:
18.4. 1971, Bathgate, West Lothian, Skotsko, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
David Tennant (vlastním jménem David John McDonald) se narodil 18.4.1971 v Bathgate ve Skotsku.

To, že se stane hercem, si vymyslel, když mu byly tři roky při koukání na jeho oblíbený seriál Doctor Who. Talent pro herectví objevila jeho učitelka na základní škole. Vystudoval hudební a hereckou školu ve Skotsku. V 16 letech si musel změnit jméno, protože jeden herec jménem David McDonald v herecké branži již působil. Podíval se tedy do žebříčku nejlepších hudebních skupin a objevil jméno Tennant.

V roce 2005 se oficiálně představil světu tím, že nahradil Ch. Ecclestona v roli Doktora a splnil si tak svůj dětský sen a - stal se nejoblíbenějším Doktorem. V témže roce se objevil i v Harry Potterovi a zahrál si hlavní roli ve minisérii Casanova. Od té doby hrál hlavně v divadle a televizních seriálech. Na stříbrném plátně se objevil znovu v roce 2014 s rodinnou komedií What We Did on Our Holiday. Od roku 2013 hraje hlavní roli v úspěšném seriálu Broadchurch.

Při natáčení seriálu Doctor Who potkal o 14 let mladší dceru svého nejoblíbenějšího Doktora (Peter Davison - 5. Doktor) Gergii Moffatovou, do které se zamiloval a na konci roku 2012 se s ní oženil. Mají spolu 3 děti - nejstarší Ty kterého má Georgia z předchozího manželství a David ho adoptoval, mladšího Wilfreda a nejmladší Olive.

Do roku 2008 jezdil ve škodovce, ale musel ji prodat.

Autor: DoctorIveta

Životopis (biografie) / Informace:
David Tennant, vlastním jménem David John Macdonald je skotský herec narozený 18. 4. 1971 v Bathgate, Skotsko. Vyrůstal v Ralstonu v Renfrewshire, kde jeho otec Alexandr působil jako ministr v místním kostele. Má dva sourozence. Už od tří let se chtěl stát hercem a proto vystudoval Královskou skotskou hudební a dramatickou akademii. Jako divadelní herec působil v divadle Královské Shakespearovské společnosti. Zahrál si mimojiné v Romeu a Julii, Jak se vám libí, Komedii plné omylů,… V roce 2003 byl nominovaný na cenu Laurince Oliviera za výkon ve hře Lobby Hero.

Brzy si jej všiml televizní a filmový průmysl. Jeho televizní kariéra sahá do roku 1993, od té doby se začal poměrně pravidelně objevovat v různých britských televizních filmech a seriálech, například Randall a Hopkirk, Duck Patroll, Foylova válka.

V roce 2005 si zahrál hlavní roli Casanovy, objevil se také v populárním filmu Harry Potter a Ohnivý pohár, kde ztvárnil postavu Bartyho Skrka Juniora. V témže roce nahradil Christophera Ecclestona v roli Doktora v druhé sérii Doktora Who. Touto rolí se mu splnil jeho dětský sen, už na střední škole napsal esej, že jeho největší touha je zahrát si Doktora. Jako Doktor odehrál tři kompletní série, a slavil s touto postavou velké úspěchy. V roce 2006 byl fanoušky zvolen nejlepším Doktorem a v roce 2007 nejvíc „cool charakterem“ v britské televizi.

K dalším jeho hereckým úspěchům patří role Hamleta ve stejnojmenném snímku z roku 2009, nebo postava britského astrofyzika A. S. Eddington ve snímku Einstein a Eddigton.

V soukromém životě aktivně podporuje ekologii, za což dostal cenu Greenest Star on the Planet, jezdí v automobilu Škoda a prozatím je stále svobodný.

Autor: jitush.b

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

95 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon

03:30 - 04:00

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:50 - 04:45

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

03:35 - 04:40

15 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
David Tennant

Tennant David

Naposled navštívené:
David Tennant

Tennant David