Duben

Bonnie Bianco

Povolání:
Rodné jméno:
Lory Lynn Bianco
Známá jako:
Lory 'Bonnie' Bianco / Lory Bianco
Národnost:
Věk:
60
Narození:
19.8. 1963, Greensburg, Pennsylvania, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Americká zpěvačka s italsky znějícím jménem Bonnie Bianco se narodila 19. srpna roku 1963 v Greensburgu v americkém státě Pennsylvánie. Její rodné jméno zní Lory Lynn Bianco. Jak již jméno napovídá, její otec Sebastian James Bianco, byl italského původu. Naopak matka Helen Pritt měla německé předky. Lory i její sestra Holly Ann zdědily matčinu krásu. Matka si velmi zakládala na svém pěstěném vzhledu a salón krásy také provozovala. Rodinu ještě tvořil syn Jimmy. Rodina původně žila v Pennyslvánii, avšak posléze se přestěhovala za teplem do Kalifornie. Když byly Lory pouhé dva roky, rodiče se rozvedli.

Děti zůstaly s matkou a zejména obě sestry toužily zpívat. Matka jim nebránila a sama Holly Ann a Lory podporovala v jejich přání. Když bylo Lory 15 let, poprvé nahrávala ve studiu společně se sestrou Holly písničku „Give Me A Minute“. Oběma dívkám v jejich startující kariéře pomáhal rodinný přítel Sam Gino, který krátce nato převzal ještě úlohu takřka otcovskou. Matka Helen v roce 1978 zemřela. Byla to právě Lory, o níž se Sam následující léta staral a vedl její první kroky do uměleckého světa.

Lory nejprve zpívala společně se svou sestrou Holly Ann jako duo Bianca Sisters. Toto období však trvalo poměrně krátce a mladá dívka přešla na sólovou dráhu pod vedením svého opatrovníka a zároveň manažéra Sama. V roce 1980 vyšel sedmnáctileté Lory první sólový singl s názvem „Teenager in Love“. Písnička měla velký úspěch a pro mladou začínající zpěvačku byla dalším obrovským úspěchem účast na festivalu „Summer Star“ v Dallasu, kterého se zúčastnilo 10.000 návštěvníků.

Zlomový okamžik v kariéře mladé Lory měl teprve nastat. Známá italská autorská dvojice hudebních tvůrců – bratři Guido a Maurizio de Angelis – hledala dívku s neobvyklým hlasem a také zajímavého atraktivního vzhledu. Lory v objevování nového talentu naprosto předčila očekávání bratrů de Angelis. Společně s nimi odjela do Itálie, dostala umělecké jméno Bonnie a cesta k její slávě byla naplno nastartována. Chystal se totiž filmový projekt s názvem „CINDERELLA ´80“, česky bychom přeložili jako „Popelka 80. let“ (u nás je film známý pod prostým názvem CINDY).

Film „Cindy“ vynesl mladou začínající zpěvačku na skutečné výsluní. Moderní příběh o Popelce – začínající zpěvačce, která najde svého prince a prožije s ním bouřlivou pohádku v ulicích Říma – se stal okamžitě „number one“. Úspěch zaznamenal nejen film jako takový, ale samozřejmě také melodické písně, které v něm Bonnie zpívá. Je méně známo, že v Itálii byla „Cindy“ původně 4-dílný televizní seriál, zatímco do dalších zemí se spíše rozšířila sestříhaná celovečerní filmová verze. Písně „Just A Friend“, „Stay“, „Love You Too Much“ či „It´s Goodbye“ ovládly hitparády. Idolem mladé generace se stal také Bonniin herecký a pěvecký partner – Pierre Cosso – v roli prince Mizia.

V roce 1988 vydala Bonnie své první skutečné sólové album s názvem „Just Me“, které vyšlo v americko – německé produkci. Bohužel, v případě Bonnie Bianco se stalo to, co většinou potkává hvězdy, které se nesmrtelně zapíší do srdcí diváků jedinou rolí. Bonnie se po úspěchu „Cindy“ ještě pokusila jednou o účast před filmovou kamerou v seriálu MOLLY – O. Tento seriál však měl zanedbatelný úspěch a v německé televizi nebyl vůbec vysílán.

Bonnie se na přelomu 80. a 90. let soustředila na zpěv. Cestovala po světě, absolvovala koncerty, vydala několik sólových alb. V polovině 90. let se rozhodla s hektickým životem neustálých pobytů na hotelích beze špetky soukromí skoncovat. V roce 1999 v jedné z amerických kabelových televizí zahájila projekt „Sunny´s World“, což je zábavná show určená dětem. V roce 2000 založila vlastní nahrávací společnost „Power Records“. Do roku 2009 vydala ještě několik sólových alb. O svém soukromí zřejmě hovoří velmi nerada a pečlivě si ho před světem médií chrání. Není o ní známo, že by byla provdána a měla případné potomky. Pro své fanoušky už zřejmě navždy zůstane moderní Popelkou.

Autor: Hortensie

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

6 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy

11:30 - 12:30

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

41 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

6 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bonnie Bianco

Bianco Bonnie

Naposled navštívené:
Bonnie Bianco

Bianco Bonnie