Zari

Irena Máchová (1)

Povolání:
Národnost:
Věk:
43
Narození:
5.9. 1981, Praha, Československo
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka, hudebnice, moderátorka, tanečnice a zpěvačka Irena Máchová strávila první roky svého života v Indonésii a Íránu a na umělecké dráze se nejprve pohybovala ve výtvarné sféře. K múzám Thálie se Máchová obrátila až po pomaturitním ročním pracovním nasazení modelky a recepční. Dnes se se jménem Ireny Máchové můžeme potkat i na pozici produkční nebo ji lze potkat jako obyčejnou barmanku v nejmenovaných pohostinských zařízeních. „Prorazit je dneska těžké. A já nemám žaludek na to, tlačit se někam přes postel,“ říká Máchová s oblibou na dotazy směřující k její civilní práci barmanky.

Irena Máchová je sice absolventkou činoherního herectví z pražské Divadelní akademie múzických umění, ale na jevištích je možné ji potkat i v představeních muzikálových. Máchová je v současnosti členkou pražského Divadla Radka Brzobohatého, na jehož scéně ji lze vidět třeba také jako Muriel z Poiretovy Klece bláznů nebo jako princeznu Alici Kapetovnu v Goldmanově dramatu Lev v zimě a mimo to patří také do uměleckého souboru pražského Divadla Milenium, na jehož prkna vstupuje coby Lízl v původním autorském muzikálu P. Holého Kladivo na čarodějnice.

Irena Máchová debutovala před kamerou v drobné bezejmenné roli studentky v Brabcově filmovém dramatu PF 77 a další rok se s rolí sympatické redaktorky Lindy Malé z několikařadého seriálu Redakce stala všeobecně známou i populární herečkou. Postava redaktorky Lindy se pro Máchovou stala zatím její největší a nejznámější rolí, přestože jsme ji měli možnost vidět v malých rolích některých dílů či povídek z úspěšných cyklů 3 + 1 s Miroslavem Donutilem, To nevymyslíš!; Trapasy; Horákovi; Letiště či Přešlapy. Mimo seriálů Máchová přijímá i filmové role, z nichž k těm náročnějším určitě patřila Sandra Fikarová z detektivního snímku I. Pokorného s prvky mystery nazvaným Agentura Puzzle nebo role mladé Charlotty z Vejdělkovy veleúspěšné komedie Účastníci zájezdu. Přes své mládí a teprve začínající uměleckou kariéru Máchová již spolupracovala i s významnými režiséry, s V. Polesným na jeho filmové adaptaci Páralova románu Milenci a vrazi nebo s M. Šteindlerem na jeho komedii O život. Na stříbrném plátně se I. Máchová v jednom případě objevila jen v rouše Evině a sice v Macharáčkově celovečerním hraném debutu Panic je nanic. Zatím naposledy se I. Máchová před kameru postavila jako vídeňská spojka v dobovém politickém dramatu Smyčka.

Autor: řepešínský

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Události (1993) [TV pořad]

19:00 - 19:56

16 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

ČT2 - Kvarteto

19:00 - 19:30

16 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - Hlavní zprávy (2020) [TV pořad...

18:55 - 19:40

21 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Irena Máchová

Máchová Irena

Carlos Alazraqui

Alazraqui Carlos

Harry Spalding

Spalding Harry

Naposled navštívené:
Irena Máchová

Máchová Irena

Carlos Alazraqui

Alazraqui Carlos

Harry Spalding

Spalding Harry