Zari

Ruth Hussey

Povolání:
Rodné jméno:
Ruth Carol Hussey
Národnost:
Narození:
30.10. 1911, Providence, Rhode Island
Úmrtí:
19.4. 2005, Newbury Park, Kalifornie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka Ruth Carol Hussey, se narodila v Providence, na Rhode Island dne 30. 9. 1911. O otce přišla, když jí bylo necelých sedm let, a matka měla práci, jak se o děti postarat. Graduovala na Michiganské dramatické škole, a hned poté získala zajímavé místo rozhlasové komentátorky. První prací v show bussinesu byla při módních přehlídkách.
Odjela do New Yorku, kde pracovala jako model pro Providence Playhouse.

Ruth se pak snažila o vylepšení hereckých schopností u divadelní společnosti, se kterou jezdila po Státech něco přes rok. V roce 1937 byla objevena hledačem talentů v hotelu v Los Angeles, kde se odehrávala pověstná – Noc talentů pro Metro Goldwyn Mayer. Ještě tentýž rok debutovala ve filmu, a stala se představitelkou světaznalých a sofistikovaných žen. Vedle Jimmyho-Jamese Stewarta si zahrála např. úspěšně roli fotografky ve znamenitém filmu - The Philadelphia Story – za jejíž roli Lizy Imbrie - byla nominována na Oscara.
Hussey hrála po boku opravdových herecký velikánů, jako s Robertem Taylorem v Flight Command - 1940, s Robertem Youngem v HM Pulham, Esq. 1941, s Van Heflinem v Tennessee Johnson, hercem Rayem Millandem ve The Uninvited - 1944, a nebo Alanem Laddem ve Velkém Gatsbym - The Great Gatsby v roce 1949.

Ruth byla také herečkou, co stála při počátcích TV vysílání, a hrála v prvních programech, které vysílala americká státní televize. Její doménou však zůstalo divadlo, a před kameru se vracela skutečně jen občas.

Na hollywoodské poměry byla vdána a zdá se že velmi šťastně jen jednou – provdala se za rozhlasového producenta Charlese Roberta Longeneckera dne 9. 8. 1942, měli spolu 3 děti Roberta, Bobyho a dceru Mary, a manželství skončilo smrtí manžela - 10.12. 2002, pár měsíců poté, co oslavili 60-té výročí jejich svatby.

Carol Hussey zemřela 19.4.2005, v Newbury Park, v Kalifornii, USA na pooperační komplikace ve věku 94 let.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Ruth Hussey

Hussey Ruth

Rolf A. Wilhelm

Wilhelm Rolf A.

Naposled navštívené:
Ruth Hussey

Hussey Ruth

Rolf A. Wilhelm

Wilhelm Rolf A.