Zari

Emily Blunt

Povolání:
Rodné jméno:
Emily Olivia Leah Blunt
Národnost:
Věk:
41
Narození:
23.2. 1983, Londýn, Anglie, Velká Británie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Emily Blunt se narodila v Londýně 23. února 1983. Je nejmladší ze čtyř dětí. Matka je učitelkou a otec právníkem. Na Londýnské univerzitě vystudovala herectví. Na divadelních prknech debutovala v roce 2001 ve hře The Royal Family. Za tuto roli dostala cenu Evening Standard Award a stala se objevem roku. V roce 2002 ztvárnila postavu Julie v tragédii Romeo a Julie na prestižním divadelním festivalu v Chichesteru.
Před kamerou se poprvé objevila v roce 2003 v detektivním seriálu z 2. světové války - Foylova válka. V témže roce si zahrála Isoldu v Královně bojovnici. O rok později na sebe upozornila v dramatu Moje léto lásky. V roce 2006 ji režisér David Frankel obsadil do své komedie Ďábel nosí Pradu, kde si spolu s Anne Hathaway zahrála sekretářku Meryl Streep. Dále si zahrála po boku Sama Neilla a Susan Sarandon v australském thrilleru Neodolatelný. V roce 2007 si zahrála v hororu Závan smrti spolujezdkyni Ashtona Holmese. Jejím přítelem je jazzový zpěvák Michaelem Bublé. Mezi její oblíbené herce patří Cate Blanchett, Emma Thompson, Meryl Streep a Nicole Kidman.

Autor: Kachy

Životopis (biografie) / Informace:
je dcerou divadelní a televizní herečky Joanny Mackieové. Vystudovala herectví na dorkingské přípravné škole Hurtwood House a ještě před absolutoriem se uplatnila na jevišti, v muzikálu Bliss (2000) na edinburské scéně Fringe, v londýnské inscenaci hry George S. Kaufmana a Edny Ferberové Královská rodina (2001) a v titulní roli Shakespearova Romea a Julie (2002) na známém festivalu v Chichesteru. Zaujala v TV filmech, mj. jako Kateřina Howardová v životopisném snímku Jindřich VIII. a trápící se titulní hrdinka rodinného dramatu Gideonova dcera (Zlatý glóbus), a pohostinsky vystoupila v seriálech Foyle’s War (Foylova válka – TV) a The Simpsons (Simpsonovi; hlas – TV). Ve filmu se prosadila úlohou manipulativní Tamsin v prázdninovém dramatu lesbického vztahu Moje léto lásky (nominace na Britskou nezávislou filmovou cenu pro začínající herečku) a v USA vedlejší postavou nepříjemné první asistentky Emily v úspěšné komedii ze zákulisí módního časopisu Ďábel nosí Pradu (Cena londýnských filmových kritiků, nominace na Zlatý glóbus a na Cenu BAFTA). Jednu ze svých nejlepších kreací předvedla v titulní roli kostýmního dramatu Královna Viktorie (nominace na Zlatý glóbus a na Britskou nezávislou filmovou cenu), jež jí pomohla získat hlavní ženské party v hollywoodských produkcích, v hororovém remakeu Vlkodlak (snoubenka Gwen), v moderní verzi Gulliverových cest (liliputská princezna Mary) a v romantickém thrilleru podle povídky Philipa K. Dicka Správci osudu (balerína Elise). Od července 2010 je jejím manželem herec John Krasinski.
-mim-, Filmový přehled 2011/3

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Superdebata o vztahu národní a...

20:10 - 22:00

71 minut již uběhlo
39 minut zbývá do konce

ČT2 - Nejkrásnější treky Evropy

21:20 - 21:50

1 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

20:20 - 21:40

61 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

20:15 - 21:40

66 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Emily Blunt

Blunt Emily

Il camorrista

Il camorrista
Il camorrista

Naposled navštívené:
Emily Blunt

Blunt Emily

Il camorrista

Il camorrista
Il camorrista