Zari

William Rothlein

Povolání:
Národnost:
Věk:
81
Narození:
16.3. 1943, New York, New York, USA
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Americký herec William Rothlein, jehož otec a další předkové pocházejí z Rakouska a Rumunska, maminka se narodila v New Yorku, se narodil 16. 3. 1943 v Brooklynu, New York a když se podíváme na datum narození, tak herci s dvouměsíčním zpožděním (květen 2013) mohu poblahopřát, k jeho kulatým narozeninám, k jeho sedmdesátce. Jistě výchova pro rodiče nebyla jednoduchá, bylo to hyperaktivní dítě, které v pozdějších létech přinášelo jemu, ale i režisérům jisté problémy.

William, který má cestování jako hlavní životní zálibu, se často vrací do Evropy, navštěvuje Paříž nebo Řím, pobude rok nebo i více a vrací se zpátky do svého rodného města New Yorku. Když se rozhodl, dát se na herectví a navštěvuje herecké kurzy, dostává dokonce od Federica Felliniho nabídku, aby hrál v jeho filmu Giulietta a duchové (1965), z nepochopitelných důvodů, odmítá, snad měl strach z velkého mága filmu Felliniho, nebo i z herečky Giulette Massina, se kterou by se ve filmu jistě sešel. Byl nerozumný a toho později velice litoval. Vrátil se za velkou louži domů a stál modelem pro malíře Salvádora Daliho.

Rakouský herec a režisér Georg Marischka je znám, tím, že objevil pro film našeho dnes už známého herce Pierre Briceho. A svrběl jej nos, když se chystal natáčet novou máyovku Poklad Inků a bez tradičních herců Briceho a Barkera, kterým se zakazovalo hrát v jiných filmech a stejně v tu dobu natáčeli nějaký film o apačském náčelníkovi. Marischka a jeho bratr Franz vybírali herce ze stovek jmén, padaly i naivní představy, kdo by ve filmu hrál. Když padlo i jméno Horsta Buchholze, kterému se zdála odměna za film almužnou, únavou mu padly oči na na sérii fotek, kde objevil i Williama Rothleina a má vyhráno, herec bude hrát jednu z hlavních rolí koprodukčního filmu, na kterém se podílely finančně i společnosti NSR, Itálie, Bulharska, Španělska, Peru a to rolí posledního Inky Haukaropory.

Režiséra při filmování provázely problémy, herci ale i malý kapitál. Film se musel dotáčet na jiných místech, při jedné scéně nastaly problémy s peruánskou policií. Mladý herec se často objevil na place pod vlivem alkoholu a dokonce napadl kameramana nožem. Film byl dotočen v Rumunsku a ve Španělsku. Bez velké reklamy to nejde, ale nezbyly na ní peníze, nepromítal se ve velkých kinech a režisér Marischka splácel dluhy další roky. Někteří film zhodnotili, jako propadák, ale dnes film se starým, dobrým českým dabingem je úsměvné dílko, které si divák jistě najde k odpolední siestě.

Po filmu Poslední Inka, herec strávil nějaký čas v Evropě, žil v Paříži i v Římě a jak se sešel rok s rokem, vrátil se do New Yorku, kde ani zde dlouho nepobyl, přestěhoval se do kolíbky filmu, do Los Angeles, ale zde jej diváci viděli častěji na divadelních prknech, než ve filmu. V roce 1980 se mu zastesklo po svém rodném městě, vrátil se a věnoval se jenom svým filmovým rolím, i když již šlo jenom o malé role. O jeho rodinných věcech, se bulvár trochu vyhnul psát ale pro jeho horkou hlavu, jistěže nějaké pikantnosti byly.

William Rothlein také hrál ve filmech : Rambo II. (1985), Walker (1987), Fist Fighter (1989), Stav ohrožení (1995), Sladké nic (1996), Hamlet, princ Dánský ( 1997), Velké naděje (1998), Zpětné volání (1998), Double Down (2000), Sad Spanisch Song (2004), In My Life (2009), Grand Slammed (2010)….

Autor: jarda53

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

10:20 - 11:30

10 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

ČT2 - Klenoty středověké Paříže

10:10 - 11:05

20 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

NOVA - Gympl s (r)učením omezeným (20...

09:35 - 10:55

55 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:30 - 11:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
William Rothlein

Rothlein William

Karcoolka (Hoodwinked)

Karcoolka
Hoodwinked

Životní trefa (Hustle)

Životní trefa
Hustle

Naposled navštívené:
William Rothlein

Rothlein William

Karcoolka (Hoodwinked)

Karcoolka
Hoodwinked

Životní trefa (Hustle)

Životní trefa
Hustle