Zari

Virginia Grey

Povolání:
Národnost:
Narození:
22.3. 1917, Kalifornie Los Angeles
Úmrtí:
31.7. 2004, Woodland Hills, Kalifornie
 

 
Životopis (biografie) / Informace:
Herečka Virginia Grey se narodila 22.3.1917 v Los Angeles, California, do rodiny plné show businessu, a nebo také počátků filmového průmyslu. Otec byl režiser, a matka filmová skriptka. Otec Ray Grey začínal jako herec němých filmů, jako jeden z „keystonských policajtů“ u Macka Sennetta, a později přešel na režii, kdy pod jeho vedením hrály všechny velké hvězdy němého filmu jako Mabel Normand, Dorothy Gish, nebo Ben Turpin a jiní. Zemřel však v době, kdy byla Virginia ještě dítě.

Virginia dělala zkoušky na zamyšlenou adaptaci hry – Chaloupka strýčka Toma, a v 10 letech touto rolí debutovala na filmovém plátně, když hrála hlavní, dětskou roli Evy St. Claire. Poté ještě dostala příležitost v několika dalších, dětských filmech, ale pak odešla od společnosti, aby dokončila řádnou školní docházku. K filmování se znovu dostala po uzavření smlouvy s MGM v roce 1930. V tak zvaných „B“ filmech hrála hlavní role v „A“, to byly zatím role podpůrné.

V roce 1942 pracuje externě u více společností, nejen u MGM, ale i Paramountu, a RKO. Virginia měla celoživotního přítele v producentovi Rossu Hunterovi, který jí prosazoval do téměř všech svých filmů. Hrála třeba v Gold Diggers, ve Velkém Ziegfieldovi – 1936, Old Hutsch, nebo v jednom příběhu s Tarzanem – Johny Weismüllerem – Tarzanovo New Yorské dobrodružství – Tarzanś New York Adventure -1942, western Idaho, role Terry Grey - 1943, role dr. Leslie Ross ve snímku - Starngers in the Night – Cizinec v noci, další western – Flame of Barbary Coast – jako Rita Dane, Swamp Fire 1946, Unconquered – Dianu rok 1947, Wyoming, Glamour Girl 1948, později hraje v TV filmech, a seriálech - The Lives of Jenny Dolan -1975, kterými svou filmovou karéru zakončila.

V roce 1940, se začala objevovat často po boku herce Clarka Gablea, který se vrátil z války, kam narukoval, aby zapomněl na svou tragicky zemřelou manželku, herečku Carole Lombard, která se zabila i s matkou v letadle. Pár byl spolu často viděn v restauracích a nočních klubech. Clark přiznával, že si Greyovou vybral také proto, že mu hodně připomínala Carole. Virginia sama, spolu se širokou veřejností očekávala, že už příjde dlouho očekávaná nabídka k sňatku, bylo to však neuvěřitelné, když se z ničeho nic Gable v roce 1949 náhle oženil s anglickou aristokratkou lady Sylvií Ashley. To byla pro Virginii neuvěřitelná rána, a ona sama se z této skutečnosti zhroutila. Gable se ani ne po třech letech v roce 1952 rozvedl. Virginia, která ho prý stále milovala, pořád doufala, že se k ní Clark vrátí. Nestalo se.
Virginia Grey se od roku 1970 začala věnovat podnikání. Na jejím kontě filmové herečky je 92 filmů. Dne 31.7. 2004, umírá ve věku 87 let na infarkt ve Woodland Hills, Los Angeles, California.

Marta Holubová-clara.bow

Autor: clara.bow

Nový publicista: :
Nelíbí se vám tento životopis? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište.


 

TV Program

ČT1 - Kde domov můj? (2016) [TV pořa...

18:25 - 18:55

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Archivní tajemství

18:30 - 19:00

5 minut již uběhlo
25 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

18:30 - 19:30

5 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Prostřeno! (2010) [TV pořad]

17:55 - 18:52

40 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Virginia Grey

Grey Virginia

Tataři (I Tartari)

Tataři
I Tartari

Naposled navštívené:
Virginia Grey

Grey Virginia

Tataři (I Tartari)

Tataři
I Tartari